Data-analist/-modelleur

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Zoek jij een rol als data-analist/-modelleur? En wil je meewerken aan digitale innovaties op het gebied van data? Dan ben jij de kandidaat waar de IT&DI-afdeling van het LUMC naar op zoek is. Sluit jij je bij ons aan?

In het kort

• Je werkt als data-analist/-modelleur aan het LUMC van de toekomst
• Je zorgt ervoor dat data uit onze bronsystemen hergebruikt kan worden in processen in de zorg, het onderzoek, onderwijs en de bedrijfsvoering
• Je krijgt de ruimte jezelf verder te ontwikkelen
• Je bent een creatieve denker die niet vies is van een uitdaging
• Daadkracht en het durven veranderen zitten in jouw bloed
• Je voelt je thuis in een omgeving waarin bouwen en vernieuwen centraal staan 

Wat ga je doen?

Als data-analist/-modelleur werk je met data op het gebied van zorg, onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Je bent verantwoordelijk voor het modelleren van data in zorginformatiebouwstenen (ZIB, ook wel klinische bouwstenen) en overige bouwstenen. Ook richt je je op de procesanalyse: het leggen van de verbinding tussen hoe de data de bron in komt en hoe de data gebruikt moet worden. Daarnaast komt data-analyse en datavalidatie aan bod, bewaak je de coherentie tussen de verschillende datamodellen, werk je samen met onze ETL- en report-ontwikkelaars en heb je een leidende rol om de verbinding tussen deze twee rollen te leggen. Je coacht je collega’s op het toepassen van onze standaarden in hun werk en je werkt aan standaardisatie van bouwstenen voor heel Nederland. Tenslotte werk je in ons team Dataplatform (scrumteam), maar je zoekt ook veel de verbinding met onze andere scrumteams die (medische- en bedrijfskundige-) informatieproducten ontwikkelen.

Wat vragen wij?

Je beschikt over minimaal vijf jaar werkervaring op het gebied van datamodelleren en data-analyse. Je hebt ervaring met SQL en bij voorkeur ben je bekend met ZIBS/HL7 FHIR. Je hebt zeer sterke analytische vaardigheden en werkt gestructureerd. Je bent creatief in het vinden van oplossingen, kunt out-of-the-box en disruptief denken, en houdt van een uitdaging. Binnen een inhoudelijke, leidende rol voel je je helemaal thuis. Je hebt dan ook overtuigingskracht en kunt collega’s coachen op technische toepassingen. Als je bekend bent met Agile werken dan is dat een pre. Noodzakelijk voor het uitoefenen van deze functie is dat je een goede beheersing hebt van de Nederlandse taal, zowel in woord als in geschrift. Tenslotte heb je een open en oprechte houding en sta je klaar voor je collega’s. Ook vinden we het belangrijk dat je proactief te werk gaat, durft te communiceren en je verantwoordelijkheid neemt.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Meer informatie over de afdeling lees je hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Simone Cammel, informatieanalist

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van de organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijkertijd wordt er hard gewerkt. Het gehele team van IT&DI is enthousiast en gemotiveerd en zit vol ambitie, maar waar ter ontspanning op zijn tijd ook ruimte is voor een feestje van onze eigen feestcommissie of een drankje met je collega’s!

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Kortom: wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving, tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een werkplek waar jouw talent volledig tot zijn recht komt!

Contact: Bram Wesselo, productowner team Dataplatform, afdeling IT&DI

e-mail: A.B.Wesselo@lumc.nl

Solliciteren