Communicatieadviseur Regionaal Oncologienetwerk West

Management & bedrijfsvoering

Je functie

In 2017 heeft het LUMC zich, samen met het Haaglanden Medisch Centrum, Samen+ (samenwerkingsverband van het Alrijne Ziekenhuis en het Groene Hart ziekenhuis) en de Reinier Haga Groep (bestaande uit het HagaZiekenhuis, het LangeLand ziekenhuis en het Reinier de Graaf Gasthuis), verenigd tot het Regionaal Oncologienetwerk West. Nu willen wij onder andere de naamsbekendheid van dit netwerk vergroten. Ben jij de communicatieadviseur die ons hierbij gaat helpen?

In het kort

 • Je werkt voor het Regionaal Oncologienetwerk West
• Je focust je op het vergroten van de naamsbekendheid en de positieve beeldvorming van dit netwerk
• Dit betekent dat je een communicatiestrategie en -planning ontwikkelt en ook zelf verantwoordelijk bent voor de uitvoer
• Waarbij je onze doelgroepen, visie, strategie en jaarplan op elkaar afstemt
• En daarbij verantwoordelijk bent voor het up-to-date houden van onze social media kanalen

Wat ga je doen?

Als communicatieadviseur werk je voor RO West en focus je op het vergroten van de naamsbekendheid en de positieve beeldvorming van het netwerk. Je adviseert, coördineert, voert uit en ondersteunt bij in- en externe communicatieactiviteiten. Belangrijk uitgangspunt is de ontwikkeling van een duidelijke strategie en visie rondom communicatie binnen het netwerk en een bijbehorend jaarplan. Dit betekent onder andere dat je je bezighoudt met het ontwikkelen van een communicatiestrategie en (meerjaren)communicatieplan en -planning. Je geeft advies over onze positionering, imago en (social)media-uitingen. Ook houd jij je bezig met doelgroepbepaling en inventariseer je de wensen, verwachtingen en eisen van onze verschillende doelgroepen. Tijdens het schrijven, redigeren of beoordelen van onze communicatie-uitingen, houd je hier rekening mee. Met onze nieuwsbrieven, nieuwsberichten, persberichten, wervende artikelen en (social)media-uitingen wil jij hen, onze doelgroepen, bereiken. Je maakt onderdeel uit van het programmateam van RO West met daarin een programmamanager, projectleider en senior projectmedewerker. Daarnaast werk je samen met de communicatieadviseurs van de aangesloten ziekenhuizen: je onderhoudt contact en zorgt dat je up-to-date bent van relevant regionaal oncologie nieuws en ontwikkelingen in de ziekenhuizen. Tevens ben je voorzitter van de Regionale Werkgroep Communicatie en het centrale aanspreekpunt. Je legt verantwoording af aan de programmamanager van RO West.

Wat vragen wij?

Voor deze functie is het een vereiste dat je ten minste een relevante afgeronde hbo-opleiding afgerond hebt met minimaal drie tot vijf jaar relevante werkervaring op het gebied van communicatie, bij voorkeur binnen een complexe organisatie/samenwerkingsverband in de zorgsector met vooral hoog opgeleide professionals. Je kent de organisatie en de diensten die wij leveren en houdt de ontwikkelingen binnen je (communicatie)vakgebied bij. Je hebt een stevige persoonlijkheid en gevoel van verantwoordelijkheid en voor verhoudingen. Je kan op meerdere niveaus opereren: van tactisch of strategisch tot operationeel. Word jij onze nieuwe collega?

Meer informatie

Het LUMC is budgethouder van RO West. Je komt derhalve in dienst bij het LUMC (conform cao UMC). Dit landelijke programma wordt deels gefinancierd door het Citrienfonds vanuit ZonMw. Het betreft een tijdelijke functie tot maximaal 1 januari 2023 (zzp’er behoort tot de mogelijkheden). Per jaar wordt geëvalueerd of de functie voortgezet wordt.

Bij gelijke geschiktheid geniet de voorkeur een interne kandidaat.

Gespreksrondes vinden plaats in week 13 juli. Start van de aanstelling is bij voorkeur 1 september

Kijk voor meer informatie over RO West op onze website

Eoin Hennekam, webredacteur

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Je werkt voor het Regionaal Oncologienetwerk West, met standplaats het LUMC in Leiden. Het Regionaal Oncologienetwerk West is één van de regionale oncologienetwerken die landelijk worden ontwikkeld om in Nederland de best haalbare, state-of-the-art behandeling voor elke individuele kankerpatiënt te bewerkstelligen. Om deze ambitie te verwezenlijken wordt er niet alleen binnen de regio, maar ook tussen de regionale oncologienetwerken onderling samengewerkt. Binnen de ziekenhuizen in de regio West is een grote hoeveelheid kennis, expertise en ervaring aanwezig op het gebied van oncologie. De uitwisseling van al die kennis en expertise neemt dankzij het Regionaal Oncologienetwerk West verder toe, waardoor de ziekenhuizen meer van elkaar kunnen leren. Dat leidt tot optimale, gelijkwaardige zorg in ieder deelnemend ziekenhuis. Tegelijkertijd kunnen specifieke onderdelen van een zorgtraject in de toekomst juist mogelijk op één plek binnen het netwerk plaatsvinden, waar de beste specialisten uit de regio samenkomen. Bijvoorbeeld voor de operatie van een zeldzame tumor. De ziekenhuizen geven hiermee invulling aan de ambitie dat “iedere patiënt integrale kwalitatief optimale oncologische zorg binnen de regio krijgt. Dichtbij als het kan, elders als het moet en altijd in samenhang. Partners werken daarin samen op een open, transparante en gelijkwaardige basis, gericht op kwaliteit voor de patiënten”.

Carrière in het LUMC

Als communicatieadviseur werk je voor RO West en al de 7 aangesloten ziekenhuizen. Formeel kom je in dienst bij het LUMC. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Natascha Walpot, Programmamanager RO West
06 11 71 61 13
n.m.walpot@lumc.nl

Solliciteren