Associate Professor Academische Verpleegkunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Het strategisch fondsprogramma Academische Verpleegkunde zoekt een associate professor die zich gaat richten op een verder te ontwikkelen academisch programma voor verpleegkundigen. Belangrijk is dat onze nieuwe collega een sterke achtergrond in verpleegkundige wetenschappen heeft en over de vaardigheden beschikt om een leidende positie te betrekken. Ben jij de kandidaat die wij zoeken?

In het kort

• Je draagt bij aan de ontwikkeling van een verpleegkundig onderzoek en onderwijs
• Je focust je daarbij op samenhang binnen zorg in onderzoek, onderwijs en de praktijk
• Je geeft vorm aan de regionale en (inter)nationale positionering van het programma
• Bij goed gevolg kan deze tenure track leiden tot de positie van hoogleraar

Wat ga je doen?

Academische Verpleegkunde is een recent opgericht programma binnen het LUMC, met als doel om de verpleegkundige beroepsgroep verder te academiseren. Belangrijke pijlers van het programma zijn de ontwikkeling van onderwijs en een onderzoekslijn met de focus ‘continuïteit van zorg’. Hieronder verstaan we samenhangende zorg, met name voor kwetsbare patiënten, die naadloos overgaat van de ene zorgverlener naar de andere. Als associate professor ben jij de verbinder, die als boegbeeld leiding geeft aan het Academische Verpleegkunde-programma. In deze positie groei jij door in een tenure track met focus voor deze ‘continuïteit van zorg’ in onderzoek, onderwijs en in de praktijk. Bij goed gevolg kan deze tenure track uitmonden in de positie van hoogleraar. Jij bouwt mee aan het te ontwikkelen  academischonderwijs voor verpleegkundigen, geeft vorm aan de onderzoekslijn en werkt mee aan de regionale en (inter)nationale positionering van de Academische Verpleegkunde. Daarnaast begeleid je verpleegkundig onderzoekers,signaleer je onderzoeksvraagstukken vanuit de klinische praktijk en werkt dit uit in onderzoeksaanvragen. Ook enthousiasmeer je verpleegkundigen binnen het gehele LUMC voor kwaliteitsverbetering en onderzoek.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een verpleegkundig wetenschapper in de positie van associate professor die wil doorgroeien in een tenure track naar een hoogleraarspositie. Je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige met affiniteit met de klinische praktijk. Je bent in het bezit van een afgeronde masteropleiding Verplegingswetenschappen, Gezondheidswetenschappen of Evidence Based Practice in Health Care. Daarnaast ben je gepromoveerd in de verplegingswetenschappen, gezondheidswetenschappen of in een gerelateerde richting. Je hebt ervaring met het zelfstanding opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, blijkend uit publicaties en co-promotorschappen. Bij voorkeur heb je reeds ervaring als associate professor, maar je hebt ten minste ervaring als assistent professor. Je hebt aantoonbare ervaring in subsidie aanvragen en een sterk wervend vermogen. Daarnaast ben je in staat verpleegkundigen te verbinden en te motiveren. Je bent sterk in het ontwikkelen van onderwijs en zeer gemotiveerd om  het academisch onderwijs voor verpleegkundigen verder vorm te geven. Bij voorkeur ben je in het bezit van een BKO-certificaat, of bereid deze binnen een jaar te halen. Ten slotte heb je goede organisatorische en communicatieve vaardigheden, in zowel het Nederlands als het Engels.

Meer informatie

 Deze arbeidsovereenkomst betreft een tijdelijke functie, aangezien het programma Academische Verpleegkunde tot medio 2023 loopt.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het programma Academische Verpleegkunde valt officieel onder de subafdeling Ouderengeneeskunde, binnen de afdeling Interne Geneeskunde, en betreft een strategisch fondsprogramma dat zal lopen tot medio 2023. Het programma heeft een LUMC-brede insteek en richt zich op verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten vanuit elke afdeling. Momenteel bestaat het programma uit twee programma managers. Daarnaast hebben we ondersteuning van het projectsecretariaaten werken we nauw samen met het subafdelingshoofd Ouderengeneeskunde en de manager zorg van de divisie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Contact: Hilda Rip-Mekelenkamp en Anja Brunsveld-Reindersprogramma managers, afdeling Academische Verpleegkunde

Contact: Hilda Rip-Mekelenkamp en Anja Brunsveld-Reinders, programma managers, afdeling Academische Verpleegkunde

academischeverpleegkunde@lumc.nl

Solliciteren