ANIOS Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Medisch & klinisch

Je functie

Wil jij je kennis en vaardigheden als basisarts verder ontwikkelen in een specialistische omgeving? Voor de afdeling Curium zijn wij op zoek naar een ambitieuze arts niet in opleiding tot specialist (anios) die zich bij ons gaat richten op kinderen en jongeren waarbij vaak sprake is van comorbiditeit.

In het kort

• Je werkt voor LUMC Curium in Oegstgeest
• Je biedt (medicamenteuze) behandeling aan kinderen, jongeren en hun gezin
• Je verricht intakes, kinderpsychiatrisch onderzoek en overige diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrische- en somatische problematiek
• Je biedt zorg gericht op perspectief en samenwerking in het netwerk rondom het gezin

Wat ga je doen?

Als anios bij LUMC Curium werk je met kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek. Je houdt intakes, verricht kinderpsychiatrisch onderzoek en bent verantwoordelijk voor overige diagnostische werkzaamheden met betrekking tot psychiatrische- en somatische problematiek. Bij onze patiënten is er vaak sprake van comorbiditeit. Onder supervisie van een regiebehandelaar draag je bij aan de diagnostiek en het vaststellen en uitvoeren van het behandelplan. Hierbij houd je er rekening mee dat je zorg biedt die zich richt op perspectief en samenwerking in het sociale en professionele netwerk rondom het gezin. Je kunt goed praten, kijken en luisteren en durft door te vragen. Aan de patiënt, maar ook aan je collega’s. Daarnaast heb je met het beleid te maken: dit komt tot stand dankzij jouw bijdrage en kennis. Jouw collega’s,  a(n)ios en kinder- en jeugdpsychiaters, kunnen bovendien bij jou aankloppen als ze vervanging zoeken. Tevens participeer je in een bereikbaarheidspoule ten behoeve van piketdiensten en voorwachten.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een BIG-geregistreerde arts met kennis van en affiniteit met kinder- en jeugdpsychiatrie. Je bent op de hoogte van relevante wet- en regelgeving, waaronder de WGBO, de Jeugdwet en de WvGGZ. Verder ben je geïnteresseerd in multidisciplinaire samenwerkingen en kun je je goed inleven in anderen. Je bent doortastend, flexibel en betrokken. Je beschikt niet alleen over goede communicatieve en sociale vaardigheden, maar bent ook daadkrachtig en stressbestendig

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. Je standplaats is Oegstgeest. Je werkt op klinische of poliklinische afdelingen van LUMC Curium, maar kunt ook ingezet worden in het LUMC.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Anne Krabbendam, kinder- en jeugdpsychiater, afdeling KJP Curium
06 546 26 556

Solliciteren