Analist Moleculaire Pathologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een analist met ervaring op het gebied van moleculaire biologie? Heb je affiniteit met patiëntgerelateerd laboratoriumonderzoek? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan ben jij wellicht de analist waar wij naar op zoek zijn!

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Pathologie
• Waar je deel uitmaakt van het team van de unit Moleculaire Diagnostiek
• Dit team bestaat uit analisten, klinisch moleculair biologen en pathologen
• Je werkt volgens ‘standard operating procedures’ (ISO15189)
• Je interpreteert en rapporteert de onderzoeksresultaten

Wat ga je doen?

Als analist op de afdeling Pathologie bestaat je functie uit het uitvoeren van patiëntgerelateerde moleculaire biologische analyses op patiëntenmateriaal onder ‘standard operating procedures’ (ISO15189). Daarnaast voer je histologische snijwerkzaamheden uit, die relevant zijn voor de moleculaire diagnostiek. Je interpreteert de onderzoeksresultaten en draagt zorg voor de administratie en rapportage van deze resultaten. Verder bedien en beheer je de betrokken apparatuur volgens het kwaliteitssysteem en ben je medeverantwoordelijk voor het onderhoud hiervan. Daarnaast neem je deel aan werkbesprekingen en presenteer je de resultaten. Aangezien testdelen van Next Generation Sequencing worden uitgevoerd bij GenomeScan (GS) streven we naar verdere integratie van de PA/GS werkprocessen. Analytisch personeel is daar een essentieel onderdeel van.  

Wat vragen wij?

Je hebt een HLO-diploma met als afstudeerrichting moleculaire biologie en het liefst al ervaring met het snijden van paraffine- en vriescoupes. Je werkt nauwkeurig, accuraat, gestructureerd en planmatig en bent een teamspeler met goede communicatieve vaardigheden. Je bent in staat te schakelen tussen werkzaamheden en gaat een nieuwe uitdaging of een verandering niet uit de weg. Tevens kun je goed omgaan met de apparatuur op de afdeling. Affiniteit met patiëntgerelateerd laboratoriumonderzoek is een must.

Meer informatie

Voor vragen of meer informatie over deze vacature, kun je ook contact opnemen met mevrouw E.B, van Schaik - Ouwersloot, hoofdanalist Moleculaire Diagnostiek, afdeling Pathologie via telefoonnummer 071 526 65 88.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de diagnostische unit Moleculaire Diagnostiek en histologie van de afdeling Pathologie in het LUMC. Als analist werk je samen in een team van analisten, klinisch moleculair biologen in de pathologie (KMBP) en pathologen. De afdeling bestaat uit de units Histotechniek, Cytologie, Immuunhistochemie, Moleculaire Diagnostiek en het Mortuarium. Er wordt gewerkt aan diagnostisch analyses van cel- en weefselmateriaal van patiënten. Bij Pathologie vinden we gedegen kennis van geneeskunde even belangrijk als een goed gevoel voor de patiënten en een prettige collegiale samenwerking. Bovendien hecht de afdeling veel waarde aan het vertalen van klinische diagnostiek en wetenschappelijk onderzoek naar toepassingen in de patiëntenzorg.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Edith Hogenbirk, manager, afdeling Pathologie
071 526 69 93

Solliciteren