Analist Klinische Chemie en Hematologie

Medisch & klinisch

Je functie

Binnen ons laboratorium op de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde, zijn we op zoek naar analisten voor de unit kernlaboratorium. Ben jij een net afgestudeerde of ervaren analist met inhoudelijke ambitie, dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je houdt je bezig met de diagnostiek van ons bijzonder mooie en geavanceerde laboratorium
• Je beoordeelt resultaten en signaleert afwijkingen conform ISO15189 geaccrediteerd kwaliteitssysteem
• Je vindt het geen probleem avond-, nacht- en weekenddiensten uit te voeren
• We zijn op zoek naar drie analisten

Wat ga je doen?

Als analist kernlaboratorium houd je je bezig met de 24-uurs laboratoriumdiagnostiek in ons moderne laboratorium waar het integrale diagnostische proces is gerobotiseerd en waarbij preanalyse, chemie en hematologie gekoppeld zijn aan een geautomatiseerd tracksysteem. Je voert volgens procedure klinisch chemische en hematologische analyses en controles uit. Je beoordeelt resultaten, signaleert afwijkingen en bent in staat adequaat actie te ondernemen en prioriteiten te stellen, conform ons ISO15189 geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Daarnaast ondersteun je de unit bloedtransfusie en bied je een helpende hand op het gebied van de basisdiagnostiek van deze unit. Er wordt tevens 24/7 diagnostiek uitgevoerd voor medische microbiologie en voor klinische farmacie en toxicologie. Dit alles vindt plaats in een geconsolideerd en geavanceerd laboratorium, waar we erg trots op zijn. Kortom, we bieden jou een functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en impact voor de patiëntenzorg in ons academische ziekenhuis.

Wat vragen wij?

Jij hebt een afgeronde MLO- of HLO-opleiding gevolgd, en je hebt ervaring met het werken op een klinisch chemisch en/of hematologisch laboratorium. Hierdoor heb je aantoonbare affiniteit met diagnostische processen, 24/7 medische testen en dagelijks gebruik van ICT- en kwaliteitssystemen (ISO15189). Je bent zelfstandig en beschikt over een probleemoplossend vermogen. Daarnaast werk je goed samen met collega’s en leidinggevenden. Ook ben je iemand die goed kan meedenken vanuit het perspectief van de patiëntenzorg, zodat we onze dienstverlening continu kunnen verbeteren. Je bent inzetbaar in het dienstenrooster dat bestaat uit dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Meer informatie

Om je een impressie te geven van ons laboratorium, klik hier

Lijkt het je leuk om eerst een keer een kijkje te nemen in ons laboratorium? Dat kan! Neem hiervoor contact op met Wendy Endlich of Sandra van Gog (hoofdanalisten) via 071-529 75 27. 

Voor deze functie worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bart Peters, analist

Bart Peters

“Je krijgt hier de mogelijkheid om als analist mee te groeien met een modern lab.”

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de unit kernlab van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde. We zijn een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast bieden wij speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteert de afdeling klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Al  diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. Onze 24-uurs dienstverlening wordt uitgevoerd door ongeveer 60 medewerkers (analisten en vakspecialisten), waarvan het merendeel participeert in onregelmatige diensten. De dagelijkse labaansturing is in handen van vier hoofdanalisten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Pascal Schippers, organisatorisch manager, Afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde
071 529 78 61

Solliciteren