Analist Kernlab (Klinisch Chemisch en Hematologisch laboratorium)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij een analist met de ambitie om jezelf te verdiepen in de vakinhoud? Houd jij van werken in een afwisselende omgeving waar je zowel voor de patiëntenzorg als voor researchdoeleinden diagnostiek uitvoert? Wil jij aan de slag in een academische setting? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je bent bekend met het diagnostisch klinisch, chemisch en hematologisch laboratorium
• Je hebt de ambitie om je kennis en ervaring binnen de klinische chemie en hematologie te verdiepen
• Je hebt een assertieve instelling in je zelfstandige- en teamwerkzaamheden
• Je bent flexibel en vindt werken in afwisselende diensten geen probleem
• Je bent als starter ook van harte uitgenodigd om te solliciteren

Wat ga je doen?

Als Analist Kernlab houd je je bezig met de 24-uurs laboratoriumdiagnostiek in ons moderne laboratorium waar het integrale diagnostische proces is gerobotiseerd en waarbij preanalyse, chemie en hematologie gekoppeld zijn aan een geautomatiseerd tracksysteem. Je voert volgens procedure klinisch chemische en hematologische analyses en controles uit. Daarnaast beoordeel je resultaten, signaleer je afwijkingen en ben je in staat adequaat actie te ondernemen en prioriteiten te stellen, conform ons ISO15189 geaccrediteerde kwaliteitssysteem. Het is een functie met veel afwisseling, verantwoordelijkheid en impact voor de patiëntenzorg in een academische setting.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde MLO- of HLO-opleiding en bij voorkeur ervaring met het werken op een klinisch chemisch en/of hematologisch laboratorium. Aantoonbare affiniteit met diagnostische processen en dagelijks gebruik van ICT- en kwaliteitssystemen (ISO15189) is een vereiste. Een tweede vereiste is beheersing van de Nederlandse taal op minimaal C1 taalniveau. Je kunt zelfstandig en probleemoplossend werken in combinatie met goede communicatie met collega’s en leidinggevenden. Je denkt actief mee vanuit het perspectief van de patiëntenzorg, zodat we onze dienstverlening continue kunnen verbeteren. Bij problemen of vraagstellingen heb jij een helicopterview, maar in sommige situaties weet jij juist de details te belichten en toe te lichten aan collega’s, aanvragers of leidinggevenden. Nog belangrijker in deze functie is dat je flexibel bent en dat je meedraait in dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten volgens het dienstenrooster.

Meer informatie

We streven ernaar om de units Kernlab en Bloedtransfusie in de toekomst samen te voegen, waardoor je breder ingezet kan worden.

Je komt te werken in geavanceerd en vooraanstaand laboratorium, waar we erg trots op zijn. Neem alvast een kijkje via deze link .

Voor deze functie worden referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De activiteiten binnen deze functie worden uitgevoerd binnen de unit Kernlab van de afdeling Klinische Chemie en Laboratoriumgeneeskunde (KCL). We zijn een kennis- en servicecentrum met toegevoegde waarde voor aanvragend specialist en patiënt in een academische setting én met commitment voor opleiding, innovatie en onderzoek. De kerntaak patiëntenzorg wordt gerealiseerd door centralisatie van de klinische en poliklinische bloedafname en een kernlaboratorium met 24/7 klinisch chemische- en hematologische laboratoriumdiagnostiek, inclusief bloedtransfusie en (speciële) stolling. Daarnaast bieden wij speciële, niet 24-uurs diagnostiek aan en faciliteren wij klinische trials en invriesprotocollen inclusief Biobanking. Al onze diagnostische units van de afdeling zijn ISO 15189:2012 geaccrediteerd. De afdeling KCL bestaat uit 170 medewerkers verdeeld over diverse units, waaronder de 24/7 units Kernlab en Bloedtransfusie. Hierbinnen is 40 FTE werkzaam op de unit Kernlab waar jij onderdeel van gaat uitmaken. Je team is een hechte groep ambitieuze medewerkers die doelmatig te werk gaan. Iedereen deelt dezelfde missie; de patiënt gaat altijd voor. Er wordt hard gewerkt, maar dit doe je nooit alleen. Iedereen springt voor elkaar in waar nodig en zo zorgen we ervoor dat de afdeling zich continu kan blijven ontwikkelen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Wendy Endlich, Sandra van Gog of Fred Reymer hoofdanalisten unit Kernlab
071 529 7527

Solliciteren