Ambulant Sociotherapeut Jeugdteams

Medisch & klinisch

Je functie

Beschik je over ruime ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en spreekt outreachend werken in de wijk jou aan? Ben jij een verbindende netwerker die graag GGZ-expertise deelt met collega’s? Wil je ervaren of ambulant outreached werken voor jou bestemd is? Dan is dit een vacature voor jou! Vanwege zwangerschapsverlof zijn wij tijdelijk op zoek naar een nieuwe collega.

In het kort

 • Je komt (op detacheringsbasis) te werken bij de Jeugdteams Leidse regio
• Het doel is om ouders, kinderen en jongeren, met matige tot ernstige opvoed- en opgroeiproblemen, op maat te kunnen helpen
• Je bent betrokken bij het hele ambulante zorgproces rondom het kind en gezin
• Je werkt samen met collega’s van verschillende moederorganisaties, elk met hun eigen expertise
• Het gaat om een tijdelijke functie, ter vervanging van een collega met zwangerschapsverlof

Wat ga je doen?

Als ambulant werker in het Jeugdteam ben jij een echte probleemoplosser. Je bent betrokken bij het hele ambulante zorgproces rondom kind en gezin. Wat is het probleem en welke vraag is er? Dit bekijk je in een breed kader, binnen en buiten jouw eigen expertise, en je onderzoekt de eigen kracht van de hulpvrager en diens netwerk. Vervolgens stel je samen een plan op. Daarin staat wat er nodig is, de onderbouwing ervan, welk aandeel de cliënt zelf heeft en welke doelen er behaald moeten worden. Zo nodig maak je een doorverwijzing naar meer gespecialiseerde zorg. Samen met de cliënt bekijk je wie kan helpen bij het realiseren van de doelen uit het plan. Je stimuleert hen om zelf aan de slag te gaan en hun eigen kracht te versterken. Zo nodig schakel je rechtsreeks andere professionals in of verwijs je door. Zo zorg je voor continuïteit van de geboden ondersteuning.

Wat vragen wij?

Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond en beschikt over een SKJ-registratie. Daarbij beschik je over minimaal drie jaar ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en heb je, bij voorkeur, ambulante werkervaring met werken vanuit een gemeentelijk kader. Verder ben je bereid om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die horen bij werken met het zogenaamde T-profiel. Dit houdt in dat ieder teamlid zowel generalist als specialist is: generalist waar het gaat om het brede spectrum aan opvoed- en opgroeivragen waarmee je te maken krijgt en specialist vanwege de GGZ-expertise die jij inbrengt vanuit je huidige functie. Daarnaast is het belangrijk dat je je goed kunt inleven in anderen, maar ook kritisch kijkt naar je eigen handelen. Je hebt het vermogen om te leren van je collega’s en je eigen kennis en ervaring te delen en over te dragen. Humor, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en goed out of the box kunnen denken en handelen, zijn noodzakelijke eigenschappen voor deze functie. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan maken we graag kennis met je.

Meer informatie

De startdatum van deze functie is 1 januari 2022. Het betreft een tijdelijke functie op detacheringsbasis vanuit LUMC Curium naar de Jeugdteams Leidse regio. Ben je 28 uur per week beschikbaar? Dan kunnen we je een tijdelijke arbeidsovereenkomst van 16 weken aanbieden. Bij een 24-urige werkweek kun je ruim 18 weken in dienst komen. Je werkdagen en -tijden zijn in overleg.

Eoin Hennekam, webredacteur

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan hier de verhalen van onze LUMC-collega's

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. Je wordt vanuit LUMC Curium gedetacheerd bij de Jeugdteams Leidse regio, waarbij het doel is om ouders, kinderen en jongeren, met matige tot ernstige opvoed- en opgroeiproblemen, op maat te kunnen helpen. Door de juiste deskundigheid vanuit het team in te zetten en te doen wat nodig is. De Jeugdteams werken in de omgeving waar hun cliënten wonen en naar school gaan en worden aangestuurd door een teammanager.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Antoinette de Jong

Contact: Antoinette de Jong, zorgmanager, zorglijn Complexe en Gezinsproblematiek

a.j.de_jong@lumc.nl

Solliciteren