Ambulant Sociotherapeut Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Beschik je over ruime ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en spreekt outreachend werken in de wijk je aan? Ben jij een verbindende netwerker die graag GGZ-expertise deelt met collega’s en heb je een achtergrond als sociotherapeut of gedragswetenschapper? Dan is dit een vacature voor jou!

In het kort

• Je komt (op detacheringsbasis) te werken bij de St. Voor Ieder 1.
• Het doel is om ouders, kinderen en jongeren, met matige tot ernstige opvoed- en opgroeiproblemen, op maat te kunnen helpen
• Je bent betrokken bij het hele ambulante zorgproces rondom het kind en gezin
• Je stimuleert de cliënten om zelf aan de slag te gaan en hun eigen kracht te versterken
• Je werkt samen met collega’s van verschillende moederorganisaties, elk met hun eigen expertise

Wat ga je doen?

Als ambulant werker in het wijkteam ben jij een echte probleemoplosser. Je bent betrokken bij het hele ambulante zorgproces rondom kind en gezin. Je bekijkt zowel het probleem als de vraag in een breed kader, , binnen en buiten jouw eigen expertise, en je onderzoekt de eigen kracht van de hulpvrager en diens netwerk. Vervolgens stel je samen een plan op. Daarin staat wat er nodig is, de onderbouwing ervan, welk aandeel de cliënt zelf heeft en welke doelen er behaald worden. Zo nodig maak je een doorverwijzing naar meer gespecialiseerde zorg. Samen met de cliënt bekijk je wie kan helpen bij het realiseren van de doelen uit het plan. Je stimuleert hen om zelf aan de slag te gaan en hun eigen kracht te versterken. Indien nodig schakel je rechtsreeks andere professionals in of verwijs je door. Zo zorg je voor continuïteit van de geboden ondersteuning. Voor gedragswetenschappers geldt dat ze ook diagnostiek doen waar nodig.

Wat vragen wij?

Je hebt een relevante opleiding op hbo-niveau afgerond en beschikt over een SKJ-registratie. Daarbij beschik je over minimaal drie jaar ervaring binnen de kinder- en jeugdpsychiatrie en heb je, bij voorkeur, ambulante werkervaring. Verder ben je bereid om nieuwe kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen die horen bij werken met het zogenaamde T-profiel. Dit houdt in dat ieder teamlid zowel generalist als specialist is: generalist waar het gaat om het brede spectrum aan opvoed- en opgroeivragen waarmee je te maken krijgt en specialist vanwege de GGZ-expertise die jij inbrengt vanuit je huidige functie. Daarnaast is het belangrijk dat je je goed kunt inleven in anderen, maar ook kritisch kijkt naar je eigen handelen. Je hebt het vermogen om te leren van je collega’s en je eigen kennis en ervaring te delen en over te dragen. Humor, relativeringsvermogen, stressbestendigheid en goed out of the box kunnen denken en handelen, zijn noodzakelijke eigenschappen voor deze functie.

Meer informatie

Het betreft een detacheringsfunctie vanuit LUMC Curium naar Voor Ieder 1. De werkdagen en -tijden zijn in overleg. In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pieter Hoek

Pieter Hoek

“Vanuit ons multidisciplinaire team hebben we één doel: het gehele gezin weer op de rails krijgen.”

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan kinderen die door psychische klachten ernstig disfunctioneren. Met passie zetten wij ons in voor deze kwetsbare kinderen en hun gezinnen. Zij komen bij ons voor diagnostiek en behandeling van complexe psychiatrische problematiek. . De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is, we bekijken samen welke behandeling het beste past bij de hulpvraag. Naast onze kerntaak patiëntenzorg, richten wij ons ook op opleiding, onderwijs en onderzoek, LUMC Curium heeft twee locaties in Gouda en Oegstgeest en is onderdeel van de afdeling Psychiatrie van het LUMC. Daarnaast participeert Curium in de wijkteams van Holland Rijnland. Je wordt vanuit LUMC Curium gedetacheerd bij Voor ieder 1, waarbij het doel is om ouders, kinderen en jongeren, met matige tot ernstige opvoed- en opgroeiproblemen, op maat te kunnen helpen. Door de juiste deskundigheid vanuit het team in te zetten en te doen wat nodig is. De Jeugdteams werken in de omgeving waar hun cliënten wonen en naar school gaan en worden aangestuurd door een teammanager.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Antoinette de Jong

Contact: Antoinette de Jong, zorgmanager, zorglijn Complexe en Gezinsproblematiek
06 18309310
a.j.de_jong@lumc.nl

Solliciteren