Wetenschapsmentor en -docent Opleiding Specialisme Ouderengeneeskunde Leiden (SOOL)

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke vorming van onze artsen in opleiding tot specialist (aios)?  Ben je gepromoveerd en heb je ervaring met het lesgeven en begeleiden van artsen in opleiding of geneeskundestudenten? Binnen ons betrokken en vooruitstrevende team zoeken wij een nieuwe collega voor de taak van wetenschapsmentor en -docent.

In het kort

• Je hebt ervaring in zowel medisch wetenschappelijk onderzoek als in de klinische praktijk

• Je geeft les aan groepen aios op het gebied van evidence-based medicine en wetenschappelijk vorming

• Je draagt verantwoordelijkheid voor het begeleiden en beoordelen van de wetenschappelijke competenties van individuele aios

• Je begeleidt aios bij het uitvoeren van hun eigen wetenschappelijke leeronderzoek

• We zoeken twee kandidaten voor deze functie

Wat ga je doen?

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de wetenschappelijke vorming van de aios. De wetenschappelijke vorming wordt in de opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde aangeboden als lijnonderwijs en loopt door de hele opleiding heen. Het beoogde resultaat is dat de aios gedegen en zorgvuldig onderlegd raken op het gebied van evidence-based medicine. De nadruk ligt daarbij op het leren toepassen van de resultaten van wetenschappelijk onderzoek, zodat de aios hier in de praktijk gebruik van kunnen maken bij hun eigen patiënten. Je geeft onderwijs aan groepen aios op het gebied van het zoeken naar literatuur, kritisch lezen en beoordelen van wetenschappelijke artikelen en het opzetten en uitvoeren van eigen onderzoek. Een bijzondere plaats binnen de lijn wetenschappelijke vorming vormt het wetenschappelijk leeronderzoek. Alle aios voeren in kleine groepjes een leeronderzoek uit en worden daarbij door jou begeleid. Daarnaast begeleid en beoordeel je ze individueel en volg je de ontwikkeling van de wetenschappelijke competenties van de aios gedurende de hele opleiding. Daarbij ligt de nadruk op het leren toepassen van de opgedane wetenschappelijke kennis in de klinische praktijk.

Wat vragen wij?

Je bent gepromoveerd in een relevante richting. Onze voorkeur gaat uit naar een specialist Ouderengeneeskunde of een arts die werkzaam is in de ouderengeneeskunde of een aanverwant vakgebied. Gepromoveerde onderwijskundigen, gezondheidswetenschappers of psychologen worden ook van harte uitgenodigd om te solliciteren. Verder heb je ervaring met de beoordeling en het lesgeven van studenten en/of aios in een medische setting. Je hebt kennis van en ervaring met verschillende kwantitatieve onderzoeksmethoden. Je hebt zicht op het werkveld van de specialist Ouderengeneeskunde en bent goed in staat de wetenschappelijke theorie te koppelen aan de klinische praktijk.  

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. 

Het is belangrijk dat je op donderdag beschikbaar bent; op die dag wordt er onderwijs gegeven. Je werkt in een dienstverband van vier tot acht uur per week, maar met mogelijkheid tot uitbreiding van de uren. We zoeken twee kandidaten voor deze vacature. 

Je kunt ons ook mailen op A.R.Koffeman@lumc.nl of A.Moll-Jongerius@lumc.nl

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde (SOOL) is onderdeel van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde (PHEG). De afdeling bestaat uit de disciplines Institutionele Zorg en Oudergeneeskunde, Huisartsgeneeskunde, Public Health en Medische Antropologie. De opleiding tot specialist Ouderengeneeskunde werkt intensief samen met een groot netwerk van verpleeghuis -en stageopleiders in de regio en verzorgt een driejarig curriculum voor zo'n tachtig  specialisten Ouderengeneeskunde in opleiding. Je maakt als wetenschapsmentor/-docent onderdeel uit van het docententeam van SOOL en draagt hier ook aan bij. Het team bestaat uit betrokken specialisten Ouderengeneeskunde en gedragswetenschappers die hart hebben voor de ouderengeneeskunde. Specialisten Ouderengeneeskunde in opleiding werken (bij full time aanstelling) vier dagen per week in de praktijk en komen één dag per week terug naar het instituut voor ontmoeting en onderwijs. SOOL biedt een vooruitstrevende en inspirerende leeromgeving voor een leven lang leren. Hiervoor ontwikkelen we als docenten, opleiders én aios gezamenlijk onderwijs dat zich aanpast aan de individuele ontwikkeling van de aios.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Annemarie Moll-Jongerius of Aafke Koffeman, afdeling PHEG
071 526 84 34

Solliciteren