Wetenschappelijk docent/(coschap)coördinator Farmacie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij ervoor zorgen dat onze masterstudenten Farmacie het best mogelijke onderwijs krijgen? Kom dan ons onderwijsteam versterken!

In het kort

• Je verzorgt en ontwikkelt onderwijs voor masterstudenten Farmacie
• Je onderhoudt contacten met apothekers en hun teams
• Het is mogelijk deze vacature aan te vullen met een 0,2 fte aanstelling bij KFT als liaisonapotheker voor het Leids Academisch Netwerk van Apotheken (LANA)
 

Wat ga je doen?

Als docent en coschapcoördinator heb je een afwisselende en veelzijdige takenpakket. Je verzorgt en ontwikkelt onderwijs voor masterstudenten Farmacie. Deze opleiding is ingebed bij de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Leiden en het LUMC en zal de komende jaren verder uitgroeien. De opleiding beoogt communicatief vaardige basisapothekers op te leiden die als geneesmiddelexpert effectief kunnen samenwerken met andere zorgprofessionals. Experience-based leren stimuleert studenten de kennis die in cursorisch onderwijs wordt opgedaan in de praktijk door middel van coschappen te verdiepen en te verbreden. Als coschapcoördinator onderhoud je de contacten met de openbaar apothekers en hun apotheekteam die studenten willen begeleiden tijdens hun coschappen. Ook het werven van nieuwe coschap-/ opleidingsapothekers behoort tot je taak.  

Wat vragen wij?

Wij zoeken een inspirerend docent en apotheker met ervaring in de openbare farmacie. Affiniteit met onderzoek is een pre. Je bent sterk communicatief ingesteld, kunt goed samenwerken en werkt resultaatgericht. Je staat open voor nieuwe ontwikkelingen in het onderwijs en de farmacie en vindt het een uitdaging om deze effectief in te zetten voor de opleiding van patiëntgerichte basisapothekers en voor het LANA (Leids Academisch Netwerk van Apotheken). Je beschikt over een Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen. 


Het is mogelijk deze vacature aan te vullen met een 0,2 fte aanstelling bij KFT als liaisonapotheker voor stichting LANA.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Binnen de afdeling  Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) vormt het team van de masteropleiding Farmacie een hechte groep van professionals die intensief samenwerkt om onderwijs te verzorgen van hoge kwaliteit. Er is een grote betrokkenheid bij zowel onderwijs als studenten. As liaisonapotheker werk je nauw samen met het LANA bestuur en met de apothekers in de diverse LANA werkgroepen zowel op het gebied van de farmaceutische patiëntenzorg, onderwijs/opleiding en onderzoek.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Mieke Mulder, opleidingsdirecteur master Farmacie, afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie
071 529 97 46

Solliciteren