Vrijwilliger Huiskamer Chirurgie 2

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Onze vrijwilligers zetten zich in voor patiënten en bezoekers in het ziekenhuis. Zo hebben wij vrijwilligers die werken als begeleider van patiënten, in de kinderopvang, als gastvrouw- of heer in één van de huiskamers van onze verpleegafdelingen of het Ronald McDonald Huis, bij de zondagse viering, bij Studio KidzFlitz, in de wachtruimte van de Intensive Care, bij het verzorgen van het klaslokaal en de schoolbibliotheek, bij de lectuurvoorziening voor de wachtruimtes of als gastvrouw of -heer voor events. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor ons, daarom zoeken we regelmatig nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. En op dit moment zijn wij op zoek naar een vrijwilliger voor onze huiskamer op de verpleegafdeling Chirurgie 2 .

In het kort

• Je bent vrijwilliger voor het huiskamerproject Chirurgie 2
• Je zet je in om het verblijf van de patiënt zo prettig mogelijk te laten verlopen
• Dit kan betekenen dat je een spelletje met de patiënten doet, foto`s bekijkt, krant (voor)leest of gezellig een kopje koffie met hen drinkt
• Onderzoek heeft bewezen dat deze huiskamers het herstel bevordert
• Je bent elke maandag of vrijdag beschikbaar 

Wat ga je doen?

De verpleegafdeling Chirurgie 2 beschikt over een huiskamer waarin een ochtendprogramma voor patiënten wordt aangeboden. Twee vrijwilligers begeleiden in de huiskamer de patiënten van de afdeling bij verschillende activiteiten, zoals puzzelen, spelletjes spelen, knutselen, foto`s bekijken en de krant lezen. Ook helpen zij de patiënten met de lunch, waarmee iedere ochtend wordt afgesloten.  

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die graag anderen helpen. Je hebt uiteraard een open uitstraling en een vriendelijke houding.

Meer informatie

De huiskamer is zeven dagen per week open. De werktijden zijn van 09.30 tot 13.30 uur.

We zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers: een vrijwilliger die elke maandag beschikbaar is en een vrijwilliger die elke vrijdag beschikbaar is. 

Meer informatie vind je op: https://www.lumc.nl/patientenzorg/vrijwilligers/vrijwilligersprojecten/

Angela van Bruggen

Angela van Bruggen

"De insteek van ons werk is overal hetzelfde, maar de uitvoering is op iedere afdeling anders."

Je werkplek

In het LUMC hebben we twaalf vrijwilligersprojecten met vrijwilligers die op verschillende afdelingen werkzaam zijn. Elke project heeft een eigen coördinator en zijn eigen groep vrijwilligers. Jij zet je in voor onze huiskamer op de verpleegafdeling Chirurgie 2.

Carrière in het LUMC

nvt

Contact: Tanneke Westmaas, contactpersoon vrijwilligers Patiëntendienstverlening

psb@lumc.nl

Solliciteren