Vrijwilliger Huiskamer Neurologie/Neurochirurgie

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Onze vrijwilligers zetten zich in voor patiënten en bezoekers in het ziekenhuis. Zo hebben wij vrijwilligers die werken als begeleider van patiënten, in de kinderopvang, als gastvrouw- of heer in één van de huiskamers van onze verpleegafdelingen of het Ronald McDonald Huis, bij de zondagse viering, bij Studio KidzFlitz, in de wachtruimte van de Intensive Care, bij het verzorgen van het klaslokaal en de schoolbibliotheek, bij de lectuurvoorziening voor de wachtruimtes of als gastvrouw of -heer voor events. Vrijwilligers zijn dan ook onmisbaar voor ons, daarom zoeken we regelmatig nieuwe, enthousiaste vrijwilligers. En op dit moment zijn wij op zoek naar een vrijwilliger voor onze huiskamer op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie.

In het kort

• Je bent vrijwilliger voor het huiskamerproject Neurologie/Neurochirurgie
• Je zet je in om het verblijf van de patiënt zo prettig mogelijk te laten verlopen
• In dit geval zorg jij ervoor dat de patiënten hun dagelijkse routine weer gaan oppakken
• Onderzoek heeft bewezen dat deze huiskamers het herstel bevordert
• Je bent om de week op zaterdag beschikbaar

Wat ga je doen?

De verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie beschikt over een huiskamer voor patiënten. Op deze afdeling verblijven patiënten soms wat langer. Uit onderzoek is gebleken dat het oppakken van een dagelijkse routine het herstel van deze patiënten kan bevorderen. Als vrijwilliger in de huiskamer zet jij je hiervoor in. Je leest met de patiënten de krant, doet een spelletje en zorgt voor een hapje en een drankje.

Wat vragen wij?

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die graag anderen helpen. Je hebt uiteraard een open uitstraling en een vriendelijke houding.

Meer informatie

De huiskamer op de afdeling Neurologie/Neurochirurgie is zeven dagen per week geopend. De werktijden zijn van 10.00 tot 13.30 uur. Wij zijn nu op zoek naar een vrijwilliger die op de zaterdag (om de week) beschikbaar is.

Meer informatie vind je op
https://www.lumc.nl/patientenzorg/vrijwilligers/vrijwilligersprojecten/

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

In het LUMC hebben we twaalf vrijwilligersprojecten met vrijwilligers die op verschillende afdelingen werkzaam zijn. Elke project heeft een eigen coördinator en zijn eigen groep vrijwilligers. Jij zet je in voor onze  huiskamer op de verpleegafdeling Neurologie/Neurochirurgie.

Carrière in het LUMC

nvt

Contact: Tanneke Westmaas, contactpersoon vrijwilligers Patiëntendienstverlening

E-mail:  psb@lumc.nl

Solliciteren