Verpleegkundige in Opleiding tot NICU-Verpleegkundige

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij momenteel verpleegkundige en wil jij je verder specialiseren? Wil jij bovendien zorg bieden aan de allerkleinste patiënten en hun ouders in deze intensieve en emotionele periode ondersteunen? Wij leiden je graag op tot NICU-verpleegkundige.

In het kort

• In vijftien maanden leiden wij je op tot NICU-verpleegkundige
• Je geeft gezinsgerichte en specialistische zorg
• En zorgt voor onze allerkleinste patiënten
• Je werkt in een academische omgeving
• Waar je veel doorgroeimogelijkheden krijgt 

Wat ga je doen?

Op onze IC liggen pasgeborenen waarvan we de vitale functies observeren en bewaken. Of waarvan we een of meerdere vitale functies ondersteunen of overnemen. Voor de behandeling en bewaking van onze patiënten gebruiken we geavanceerde en moderne apparatuur. Als IC-Neonatologieverpleegkundige in opleiding heb je bij ons niet alleen een belangrijke rol in de verzorging van premature, dysmature en zieke pasgeborenen, maar ook voor de ouders ben je een onmisbare schakel in een van de meest intensieve periodes van hun leven. Afhankelijk van de zorgbehoefte van de pasgeborenen en de fase van je opleiding zorg je tijdens je dienst voor een of meerdere patiënten. Bovendien word je gekoppeld aan gediplomeerde collega’s die je in de praktijk begeleiden en krijg je daarnaast begeleiding van de praktijkbegeleider en teamleider. Jullie zien elkaar regelmatig en samen evalueren jullie de voortgang van je opleiding. Bij ons start twee keer per jaar de opleiding tot IC – Neonatologieverpleegkundige, dus ook met jouw studiegenoten kun je ervaringen uitwisselen.

Wat vragen wij?

Ben je een verpleegkundige met minimaal een jaar werkervaring of heb jij al ervaring als Kinder-IC-, Volwassenen-IC-, Kinderverpleegkundige of HC-Neonatologieverpleegkundige en wil je je verder specialiseren? Dan is de opleiding tot NICU-verpleegkundige wellicht iets voor jou. Belangrijk is dat je enthousiast bent om te leren en bekend staat om je actieve houding; als je iets signaleert doe je er daadwerkelijk iets mee. Je bent nieuwsgierig en niet bang om op mensen af te stappen. Tenslotte ben je geboeid door de techniek van de geavanceerde en moderne apparatuur waar je mee werkt. Tegelijkertijd vind je het een uitdaging om de ouders van onze patiënten zo optimaal als mogelijk te begeleiden.

Meer informatie

De opleiding start in september 2020 en duurt 15 maanden. We vragen je voor die tijd een aantal weken of maanden voor te werken op onze afdeling.


Voor deze vacatures vragen wij referenties op.

Ben jij nieuwsgierig geworden? Neem ook eens een kijkje op onze website !

Op maandag 3 februari vindt tussen 16:00 en 18:00 uur een informatiemiddag plaats voor gediplomeerd verpleegkundigen die geïnteresseerd zijn in de opleiding. Je kunt dan informeel kennismaking met de afdeling. Meld je daarvoor aan bij Rianne de Jong (zie contactgegevens).

De eerste gesprekken vinden eind februari plaats.

Bekijk hier onze bijzondere wervingsfilm van de NICU.

Daniëlle van Lopik

"Het is fantastisch om betekenisvol werk te kunnen doen."

Je werkplek

Je werkt natuurlijk niet alleen: je komt te werken in een ervaren en hecht team op wie je altijd kunt rekenen. Soms maken we heftige gebeurtenissen mee en dan is het heel fijn als we elkaar kunnen steunen. Onze NICU is een van de tien Neonatale IC-centra in Nederland. We zijn het eerste ziekenhuis in de Randstad met zeventien eenpersoonskamers en vier tweelingenkamers. Gezinsgerichte zorg staat bij ons centraal. Zo is er meer rust voor het kind, privacy voor ouders en is rooming-in mogelijk. Onze NICU is het landelijk centrum voor de behandeling van kinderen met een rhesus-antagonisme en TTTS (Twin-to-twin transfusion syndrom). We werken samen met GeboorteHuis Leiden en vormen met elkaar het Perinatologisch Centrum, met als doel de zorg en behandeling van moeder en kind te optimaliseren. Sinds 2017 werken we in een splinternieuwe Neonatologie Intensive Care Unit (NICU). Ons verpleegkundig team bestaat uit circa tachtig collega’s, onder wie verpleegkundigen, doktersassistenten, transfermedewerkers, secretaresses en ondersteunende diensten, aangestuurd door drie teamleiders. Uiteraard werken er op de afdeling ook artsen (in opleiding), physician assistants en neonatologen. We hechten veel waarde aan het continu verbeteren van onze zorg, daarom zijn er verschillende werkgroepen met kwaliteit bezig. Als je iets ziet waarvan je vindt dat dat verbeterd kan worden, krijg je bij ons de ruimte om dat op te pakken.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken. Er zijn bij ons op de afdeling verschillende mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld naar oudste van dienst, verpleegkundig expert/onderzoeker of physician assistent.

Contact: Rianne de Jong, verpleegkundig teamleider, afdeling NICU
071 526 4064

Solliciteren