Verpleegkundige Transplantatie Centrum

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wil jij als verpleegkundige werken bij één van de zeven transplantatiecentra van Nederland? En wil jij met onze ambitieuze afdeling meegroeien? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Werken in een multidisciplinair team, waar chirurgische en interne zorg samenkomen
• Continu verbeteren van de zorg binnen het Transplantatie Centrum
• Werken met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep
• Veel ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige bij het Transplantatie Centrum ben je medeverantwoordelijk voor de zorg rondom de screening, de orgaantransplantatie en de bijbehorende nazorg van de patiënt. Je begeleidt de patiënt dan ook bij het gehele proces en krijgt te maken met complexe zorgvragen. Zorgvragen betreffende levertransplantaties, nier- of (nier)pancreas transplantaties en de transplantatie van de eilandjes van Langerhans. Deze patiënten hebben intensieve zorg nodig waarbij er zowel op jouw chirurgische als internistische kennis een beroep wordt gedaan. Complexe en uitdagende zorg dus! Daarbij is de klinische blik van de verpleegkundige op onze afdeling onmisbaar en staat de samenwerking tussen arts en verpleegkundige centraal. We zijn dan ook een multidisciplinair team vanuit de afdelingen Maag-, Darm-, Leverziekten, Nefrologie en Transplantatie chirurgie, waarbij arts en verpleegkundige gezamenlijk zorg rond om de patiënt verzorgen. We streven naar een continue verbetering van de kwaliteit van zorg en je participeert hierin door ideeën aan te dragen en uit te werken individueel of in groepsverband. Kortom: een dynamische afdeling en functie waarbij jij de ruimte krijgt jezelf verder te ontwikkelen.

Wat vragen wij?

Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met zowel het interne als chirurgische specialisme. Aangezien onze patiënten veelal complexe, specifieke of gecombineerde aandoeningen hebben, is het belangrijk dat je leergierig bent, oog voor kwaliteit hebt en dit samen met deskundigheid en samenwerken in een multidisciplinair team voorop stelt.  Je bent een teamspeler, je weet dat het geven en ontvangen van feedback noodzakelijk is om goed te kunnen functioneren als verpleegkundige en als team. Je bent in staat je eigen kwaliteiten te benoemen en te reflecteren op je eigen handelen. Daarnaast ben je servicegericht naar patiënten en familie en beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden, is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Tevens beschik je over een ontwikkelde klinische blik. Tot slot: ben je leergierig, enthousiast, beschik je over een gezonde dosis zelfkennis en denk je graag mee over kwaliteitsverbeteringen? Hebben we het over jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

We nodigen ook jong gediplomeerden uit om te solliciteren.

Voor deze vacature zullen wij twee referenties opvragen.

Joery van der Voorn 

Joery van der Voorn

"Je werkt hier zowel op een chirurgische als een interne afdeling. Dat maakt het werk zo afwisselend."

Je werkplek

Het Transplantatie Centrum is een verpleegafdeling met 24 bedden en we verwachten het komende jaar verder te groeien! Hier worden patiënten opgenomen voor de zorg rondom (gecombineerde) transplantaties van nieren, lever, pancreas of Eilandjes van Langerhans. Voor de transplantaties van Eilandjes van Langerhans zijn wij uniek in Nederland en het enige academische centrum die deze procedure uitvoert. Daarnaast worden ook de patiënten opgenomen die in het verleden een orgaantransplantatie hebben ondergaan en nu een andere zorgvraag hebben. Je verleent dus zowel chirurgische als interne zorg. De zorg binnen het Transplantatie Centrum is ingericht vanuit een intensieve multidisciplinaire samenwerking.

Carrière in het LUMC

Wij vinden het belangrijk dat je je als verpleegkundige op onze afdeling kan blijven ontwikkelen en ontplooien en we geven je dan ook de ruimte om verschillende trainingen en opleidingen te volgen. Daarbij vinden we jouw inbreng belangrijk en stimuleren we het actief meedenken en uitwerken van nieuwe plannen. Voor ambitieuze verpleegkundigen die beschikken over de juiste competenties en kwaliteiten bieden wij doorgroeimogelijkheden in de functie van seniorverpleegkundige en/of expertverpleegkundige. Maar ook Nurse Practitioner en Physician Assistent behoren tot de mogelijke doorgroeimogelijkheden.

Emilie ten Horn - vpl manager

Contact: Emilie ten Horn, verpleegkundig manager, Transplantatie Centrum
071-529 89 47

Solliciteren