Verpleegkundige Hartfalen

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Vind jij het leuk om in een multidisciplinair team te werken, patiënten met hartfalen te begeleiden, mee te denken over het behandelplan en dit samen met de cardioloog uit te voeren? Dan zien we jou graag als nieuwe collega binnen ons verpleegkundig team Hartfalen.

In het kort

• Je begeleidt hartfalenpatiënten in de kliniek en op de polikliniek
• Je beoordeelt zelfstandig onze patiënten met klachten en denkt mee over het behandelplan
• Je draait zelfstandig een verpleegkundig poliklinisch spreekuur en ondersteunt de spreekuren van de hartfalencardioloog
• Je bent hét aanspreekpunt voor hartfalenpatiënten, huisartsen en andere (para)medici
• Je gaat op huisbezoek bij hartfalenpatiënten die in aanmerking komen voor thuisbehandeling 

Wat ga je doen?

Als gespecialiseerd verpleegkundige ben jij dé deskundige op het gebied van begeleiden en behandelen van hartfalen. Je werkt nauw samen in een multidisciplinair team. Je begeleidt hartfalenpatiënten zowel in de kliniek als op de polikliniek en draait zelfstandig je spreekuur. Na een opname van een patiënt geef je begeleiding om een heropname te voorkomen. Soms is het niet nodig dat een patiënt in het ziekenhuis wordt opgenomen voor de acute behandeling van hartfalen. In dat geval beoordeel je de patiënt thuis, verricht een venapunctie, maak je samen met de cardioloog een behandelplan en geef je diuretica intraveneus. Je geeft voorlichting over hartfalen en de behandeling hiervan. Je stelt de patiënt in op medicatie en monitort of dit goed blijft gaan. Ook ben je het aanspreekpunt voor patiënten bij klachten, voor huisartsen of andere specialisten bij vragen of problemen.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste verpleegkundige met een mbo-/ hbo-v diploma, aangevuld met een geldige BIG-registratie. Ervaring in de cardiologie is een pre. Je hebt een goede klinische blik en oog voor je patiënten. Daarnaast kun je zowel zelfstandig als in teamverband functioneren.

Meer informatie

Voor deze vacature worden twee referenties opgevraagd.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Jannes Olgers, thoraxverpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het LUMC is een academisch centrum waar we topklinische en topreferente zorg bieden, ook op het gebied van hartfalen. Dit betekent dat je een breed spectrum aan hartfalenpatiënten ziet, waaronder ook patiënten met een steunhart. Je bent werkzaam in een multidisciplinair hartfalenteam. Je werkt voornamelijk op de polikliniek hartziekten, maar ook af en toe in de kliniek voor consulten. Daarnaast ga je met enige regelmaat ook op huisbezoek bij patiënten in de regio.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Alice van Duijn, teamleider Hartfunctie
071-529 82 61

Solliciteren