CCU Verpleegkundige Hartbewaking (Cardiac Care)

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan met veel afwisseling? Dan is onze CCU iets voor jou! Wij zoeken een verpleegkundige om ons team op de Hartbewaking te versterken. Wij bieden een dynamische werkomgeving mede bepaald door de universitaire setting en veelzijdige patiëntengroep. Je komt te werken in een hecht team waar jij je als teamspeler snel thuis gaat voelen.

In het kort

• Je verleent specialistische en intensieve zorg aan onze patiënten
• Jij werkt op onze CCU met de nieuwste apparatuur en draagt ook bij aan wetenschappelijk onderzoek
• Bij ons is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en bij- en nascholing

Wat ga je doen?

Als CCU verpleegkundige kom je te werken in een moderne en dynamische werkomgeving. Op de Hartbewaking van het LUMC liggen patiënten  met een grote variëteit aan cardiologische ziektebeelden. Niet alleen patiënten met acuut coronair lijden, acuut myocardinfarct maar ook patiënten met ernstig hartfalen waarvoor diverse vormen van mechanisch ondersteuning (denk aan een intra aortale ballonpomp, een Impella of LVAD (het zgn. steunhart)). Onze patiënten hebben vaak hoog complexe zorg nodig. Als CCU verpleegkundige coördineer jij de zorg rondom deze patiënten. Ook als de patiënt achteruit gaat ben jij er vaak als eerste bij en moet je direct kunnen schakelen en handelen.

Wat vragen wij?

Je bent een gediplomeerde mbo/hbo-verpleegkundige en in bezit van een CCU-diploma. Het specialistische karakter van onze afdeling vraagt om het continu bijhouden van je kennis en vaardigheden. Wij bieden je hiervoor de mogelijkheden, bij ons ben je dus nooit uitgeleerd. Op deze manier lever jij een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van het team. Je functioneert zowel in teamverband als zelfstandig uitstekend. Ook ben je servicegericht naar de patiënten en hun familie. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden, is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden. Tot slot ben je leergierig, enthousiast en beschik je over een gezonde dosis zelfkennis.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Annemieke Hoek, tranplantatieverpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Vier jaar geleden zijn we verhuisd naar een grotere afdeling met tien bedden. We hebben daar de beschikking over moderne bewakingsapparatuur. De CCU verpleegkundigen werken nauw samen met de andere teams binnen het Hart Long Centrum waarvan de afdeling Hartbewaking een onderdeel is. Bij het Hart Long Centrum horen verschillende teams: Hartziekten, Hartbewaking, Hartkatheterisatie, Hartfunctie en Thoraxchirurgie. We werken intensief samen met de Eerste Hart Hulp en de Hartkatheterisatiekamers.   Ons speerpunt is het verlenen van topklinische  diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan het hart. De  Cardiologie van het LUMC is  een belangrijk centrum binnen Europa voor de behandeling van ritmestoornissen. Patiënten vanuit heel Nederland en daarbuiten patiënten naar ons worden doorverwezen. Je komt te werken in een enthousiast team dat een mix is van jong gediplomeerd en ervaren verpleegkundigen.  

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Jacqueline van der Hulst, verpleegkundig teamleider, afdeling CCU
071 529 8737

Solliciteren