Verpleegkundige Cardiac Care (CC) in Opleiding

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je een ambitieuze verpleegkundige en toe aan een nieuwe uitdaging? Ben je geïnteresseerd in de Cardiologie en kun je goed werken in teamverband? Kom dan ons team versterken! Wij geven je de kans de opleiding tot Cardiac Care verpleegkundige te volgen om daarna als CC-verpleegkundige bij ons aan de slag te gaan!

In het kort

• Je hebt affiniteit met zorg voor patiënten met complexe cardiologische problematiek
• Je bent ambitieus en gemotiveerd om de één jaar durende CC-opleiding te volgen
• Je komt te werken op een moderne, vernieuwde afdeling 

Wat ga je doen?

Op de hartbewaking van het LUMC liggen patiënten met een grote variëteit aan cardiologische ziektebeelden. Niet alleen patiënten met acuut coronair lijden, maar ook patiënten met ernstig hartfalen waarvoor diverse vormen van mechanische ondersteuning wordt ingezet (zoals een intra aortale ballonpomp, een Impella of LVAD het zogenoemde steunhart). Als student CC-verpleegkundige leer je de zorg rondom deze patiënten te regisseren. De patiënten hebben vaak hoog complexe zorg nodig. Ook als de patiënt achteruit gaat ben jij er vaak als eerste bij en moet je direct kunnen schakelen en handelen.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar ambitieuze verpleegkundigen met een mbo- of hbo-diploma Verpleegkunde. Daarnaast heb je minimaal één jaar werkervaring als gediplomeerde verpleegkundige. Je beschikt over een flexibele werkhouding en goede communicatieve eigenschappen. Ook verwachten we dat je stressbestendig bent en goed kunt samenwerken. Je weet van aanpakken en kunt goed omgaan met complexe zorgsituaties. Ook als dat betekent dat je dag niet altijd verloopt zoals je gepland had. Verder is het werken in wisselende diensten voor jou geen probleem. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

Voor deze vacature zullen wij referenties opvragen.

Wies van Berkel

"Ik voel me betrokken bij de begeleiding van intens zieke patiënten."

Je werkplek

Vorig jaar zijn we verhuisd naar een grotere splinternieuwe afdeling met tien bedden. We hebben daar de beschikking over nieuwe bewakingsapparatuur. De CC-verpleegkundigen werken nauw samen met de andere teams binnen het HartLongCentrum waarvan de afdeling Hartbewaking een onderdeel is. Bij het HartLongCentrum horen verschillende teams: Hartziekten, Hartbewaking, Hartkatheterisatie, Hartfunctie en Thoraxchirurgie. We werken bovendien intensief samen met de Eerste Hart Hulp en de Hartkatheterisatiekamers. Ons speerpunt is het verlenen van topklinische diagnostiek en behandeling van aandoeningen aan het hart. Dat we daarin slagen blijkt wel uit het feit dat vanuit heel Nederland en daarbuiten patiënten naar ons worden doorverwezen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jacqueline van der Hulst-Schrijvers teamleider a.i., afdeling Hartbewaking
071 529 87 37

Solliciteren