Verpleegkundig Expert WAKZ

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) zijn we op zoek naar een verpleegkundig expert. Houd je van uitdaging en ben je proactief ten aanzien van het patiëntenproces, kwaliteitszorg, zorgvernieuwing en professionalisering van het verpleegkundig team en het WAKZ? Vind je het leuk om binnen kaders zelf invulling te geven aan je taken en werkzaamheden? Dan is deze vacature wellicht iets voor jou!

In het kort

• De helft van je tijd werk je in de directe patiëntenzorg
• De overige tijd besteed je aan onder meer kwaliteitsverbeteringen
• Je gaat aan de slag op de afdeling Strand binnen het WAKZ
• Hier liggen kinderen met immunologische of hematologische aandoeningen opgenomen die een stamceltransplantatie ondergaan

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig expert werk je zelfstandig binnen een team van vier verpleegkundig experts, ben je proactief en initieer je verbetertrajecten. Je signaleert knelpunten, doet verbetervoorstellen en pakt processen en nieuwe werkwijzen aan middels projectmatig werken. Je draagt bij aan deskundigheidsbevordering door middel van het geven van klinische lessen en bij- en nascholing, maar ook door coaching en begeleiding gedurende het werk. Daarnaast heb je een algemene voorbeeldfunctie voor het team en heb je een voortrekkersrol. Je werkt 50% van je dienstverband mee in de directe patiëntenzorg, in onregelmatige diensten. Je werkt nauw samen met je collega kinderverpleegkundig experts van het WAKZ, de teamleiders én het duaal management.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een collega met hbo-werk- en denkniveau die in het bezit is van een kinderverpleegkundig diploma. Aantoonbare ervaring in het opzetten van verbetertrajecten is een vereiste. Verder is voor jou de inhoud van het vak belangrijk en ben je iemand die altijd nadenkt over hoe de kwaliteit van onze kinderzorg beter kan. Je bent flexibel, positief en bent in staat de grote lijnen uit te zetten. Tot slot wil je naast het werken in de praktijk het voortouw nemen ten aanzien van kwaliteitsvraagstukken. Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan hopen we van harte dat je solliciteert!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Veronique van Noort

‘Ik vind het mooi te ontdekken hoe ik het kind het beste kan begeleiden’

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis is een modern, comfortabel en kindvriendelijk centrum binnen het LUMC met ongeveer 84 bedden voor kinderen van nul tot achttien jaar. Het kinderziekenhuis bestaat uit de volgende afdelingen: Strand, Bos, Stad (polikliniek en dagbehandeling) en NICU, en is onlangs volledig gerenoveerd. De afdeling Strand wordt jouw thuisbasis. Op deze afdeling liggen kinderen met immunologische of hematologische aandoeningen die een stamceltransplantatie ondergaan. Daarnaast worden er kinderen opgenomen voor algemene pediatrie en diverse specialismen. De afdeling Strand heeft twintig eenpersoonskamers waarvan er acht geschikt zijn voor patiënten die een stamceltransplantatie ondergaan. De afdeling Bos heeft twaalf eenpersoonskamers en acht tweepersoonskamers. In vier tweepersoonskamers is de dagbehandeling gesitueerd. Er worden hier kinderen opgenomen voor diverse specialismen. Daarnaast worden op beide afdelingen kinderen opgenomen met complexe ziektebeelden waarvoor academische topreferente zorg nodig is. We streven naar optimale integrale zorg voor het kind en zijn of haar gezin. Zowel afdeling Bos als Strand kent enthousiaste en betrokken teams met een goede mix tussen ervaren en jong gediplomeerde collega’s. Als verpleegkundig expert val je hiërarchisch onder de verpleegkundig manager.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Anne-Marie Geenjaar, verpleegkundig manager WAKZ
071 5264131
a.m.geenjaar@lumc.nl

Solliciteren