Verpleegkundig Teamleider Intensive Care

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Beschik jij als IC-verpleegkundige over leidinggevende capaciteiten? Ben jij een coachend leidinggevende met een goed analytisch vermogen en organisatorisch inzicht? Dan ben jij de verpleegkundig teamleider waar de afdeling Intensive Care naar op zoek is!

In het kort

• Je geeft leiding aan een verpleegkundig team op de IC en bent verantwoordelijk voor de unit IC-Volwassenen, unit P  
• Je bewaakt en bevordert de kwaliteit van de complexe, geavanceerde specialistische patiëntenzorg
• Je bent creatief en tactvol in het omgaan met problemen
• Je hebt een goed analytisch vermogen en organisatorisch inzicht
• Je hebt ervaring in een leidinggevende functie of hebt coördinerende taken uitgevoerd

Wat ga je doen?

Als verpleegkundig teamleider IC geef je leiding aan een verpleegkundig team op de IC. Samen met je collega-teamleider ben je verantwoordelijk voor de unit IC-Volwassenen, unit P. Ook draag je zorg voor de implementatie van het beleid binnen dit team. Zijn er knelpunten in de praktijk, dan doe je  voorstellen ter verbetering. Je bewaakt en bevordert de kwaliteit van de complexe, geavanceerde specialistische patiëntenzorg op de afdeling. Zo ben je verantwoordelijk voor het opleiden van verpleegkundige IC-studenten en draag je bij aan de deskundigheidsbevordering van het verpleegkundig team. Samen met andere disciplines werk je aan de verbetering van de zorgkwaliteit. Tot slot participeer je in de overstijgende verpleegkundige taken voor de totale Intensive Care.

Wat vragen wij?

Wij zoeken voor deze functie een ervaren IC-verpleegkundige met een hbo-werk- en denkniveau. Je hebt een opleiding Intensive Care én een relevante managementopleiding afgerond. Of je bent bereid deze op korte termijn te volgen. Bovendien heb je minimaal drie jaar ervaring opgedaan als IC-verpleegkundige. Vanzelfsprekend heb je affiniteit met de Intensive Care. Wij zoeken een coachend leidinggevende met een goed analytisch vermogen en organisatorisch inzicht, die het team op stimulerende wijze aanstuurt. Je kunt creatief en tactvol met problemen omgaan en hebt oog voor de diverse belangen. Heb je ervaring in een leidinggevende functie of ergens anders leidinggevende of coördinerende taken uitgevoerd? Dan nodigen wij je graag uit om te solliciteren.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Mike de Raat

Mike de Raat

“Uitdaging en dynamiek heb ik nodig om mijn werk interessant te houden. En dat vind ik op de IC.”

Je werkplek

Het LUMC is een centrum van medische vernieuwing. Door internationaal vooraanstaand onderzoek verbeteren we continu onze patiëntenzorg. We werken daarbij patiëntveilig en gastvrij. Om dit te realiseren zijn artsen, gespecialiseerde zorgverleners, ondersteunend personeel en wetenschappelijke onderzoekers nodig. In het LUMC vinden veel speciale en nieuwe technologische medische ingrepen plaats vanwege de topklinische en topreferente zorg die wij kunnen bieden. Zoals bijvoorbeeld de orgaantransplantaties, volwassen en congenitale cardiochirurgie  en zijn we vanaf heden een internationaal erkend en platinum geaccrediteerd ECLS (ECMO). Topreferente zorg vind je alleen in universitair medische centra en dat zorgt voor een continue impuls voor vernieuwing en ontwikkeling. De afdeling Intensive Care bestaat uit 4 units. Dit zijn twee gespecialiseerde ic-units volwassenen (22 bedden ), één ic-unit voor kinderen (11 bedden) en een algemene ic-unit voor volwassenen (8 bedden). Op iedere locatie worden patiënten verpleegd met verschillende uiteenlopende aandoeningen. Iedere unit heeft een eigen verpleegkundig team aangestuurd door teamleiders., waarbij onderling tussen de teamleiders en intensivisten veel wordt samengewerkt.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Conny Keijzer, Verpleegkundig Manager, Intensive Care ,
071 526 50 18
E-mail: a.a.m.keijzer@lumc.nl

Solliciteren