Systeemtherapeut / Systemisch werker

Medisch & klinisch

Je functie

Krijg jij energie van het zoeken naar de best passende behandeling voor een kind? Ben jij pragmatisch, geregistreerd systeemtherapeut / Systemisch werker en wil jij graag aan de slag in een enthousiast multidisciplinair team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In het kort

• Je doet systeemdiagnostisch onderzoek en voert systeembehandelingen uit.
• Je zoekt de best passende behandeling voor het kind.
• Je krijgt energie van het werken in een multidisciplinair team.
• Je bent 24 uur per weer beschikbaar.

Wat ga je doen?

Als systeemtherapeut/systemisch werker bij Curium-LUMC ben je verantwoordelijk voor de systemische diagnostiek en behandeling. Je voert intakegesprekken en doet systeemdiagnostisch onderzoek. Vervolgens voer je systeembehandelingen uit zoals systeemtherapieën en complexe ouderbegeleidingen. Met eigen inzicht, binnen de kaders van het behandelplan, voer jij de benodigde interventies uit binnen het systeem van onze patiënten. Met jouw systemische kennis lever je een bijdrage aan het begrijpen en beïnvloeden van gezinsprocessen, wat invloed heeft op de ontwikkeling van het kind. De uitdaging is om steeds te blijven puzzelen wat de meest passende behandeling is voor het kind. Je zoekt naar de balans tussen draagkracht en -last in het gezin en sluit daarop aan. Op deze manier zorg je ervoor dat het kind en het gezin precies die specifieke behandeling en aandacht krijgen die zij nodig hebben. Je werkt uiteraard niet alleen. Je maakt deel uit van een multidisciplinair team waar je samen de specialistische trajecten bespreekt en van elkaar leert. Je zorgt voor een goede overdracht naar andere zorgverleners, hebt regelmatig contact met ouders en je houdt contact met verwijzers.

Wat vragen wij?

De systeemtherapeut die wij zoeken heeft een relevante hbo opleiding, aangevuld met een afgeronde opleiding tot- en registratie als systeemtherapeut (NVRG) of systemisch werker. Je bent geregistreerd bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ), hebt ervaring in NVR en Geef me de vijf is een pre. Daarnaast heb je kennis van- en ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ervaring met mensen met een ontwikkelingsstoornis is een pre. De GGZ-wereld ken je en je weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je bent integer in de contacten met patiënten en hun ouders of verzorgers, alsook  in de omgang met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. Jouw loyaliteit ligt bij het systeem, maar je houdt ook de wensen van het team in het oog. In anderen kan je je goed inleveren en je hebt het vermogen om ouders en collega’s te overtuigen en mee te nemen in wat er nodig is voor het gezin.

Meer informatie

Startdatum 1 september 2022.

Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vast onderdeel bij onze indiensttredingsprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Chris Comenencia

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en onderdeel van het LUMC. Als gespecialiseerd academisch centrum bieden wij zorg aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. Als enthousiast multidisciplinair team genieten wij van de hectiek en het pionieren. Wat ons drijft is het intensief bezig zijn met een diversiteit aan patiënten, hard werken vanuit ons hart. We doen dit echt samen, in een multidisciplinaire samenstelling. We gebruiken graag input vanuit verschillende hoeken, we zoeken elkaar makkelijk op en delen onze ervaringen en steunen elkaar ongevraagd. De dagbehandeling ASS  (Dass) is een dagklinische voorziening voor kinderen van 6-12 jaar. Door een multidisciplinair team wordt behandeling geboden aan kinderen/jongeren met een ontwikkelingsstoornis  in de leeftijd van 6-12 jaar. Na het stellen (of bevestigen) van een eventuele diagnose wordt samen met het gezin een behandelplan opgesteld, passend bij de hulpvraag. Samen met de ketenpartners bieden we vervolgens de meest passende behandeling aan.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Ronald Gordijn, Zorgmanager, Curium
06-46004896
e-mailadres r.p.a.gordijn@lumc.nl

Solliciteren