Systeemtherapeut Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Hoezo, puzzelen saai? Puzzel jij graag als systeemtherapeut samen met ons team de juiste zorg voor kind en gezin bij elkaar? En heb je een achtergrond in de kinder- en jeugdpsychiatrie? Dan ben jij misschien wel de optimistische systeemtherapeut waar we naar op zoek zijn!

In het kort

• Je voert de benodigde interventies uit binnen het systeem van onze patiënten
• Je zet je systemische kennis en kunde in ten behoeve van de diagnostiek en behandeling van onze patiënten
• Je maakt deel uit van een multidisciplinair team, onderdeel van de polikliniek emotionele stoornissen en neuropsychiatrie
• Je standplaats is LUMC Curium in Oegstgeest 

Wat ga je doen?

Met eigen inzicht, binnen de kaders van het behandelplan, voer jij de benodigde interventies uit binnen het systeem van onze patiënten. Je kunt je goed inleven in anderen en hebt het vermogen om ouders en collega’s te overtuigen en mee te nemen in wat er nodig is voor het gezin. Je zorgt voor een goede overdracht naar andere zorgverleners. Je kent de GGZ-wereld en weet dat in deze dynamische omgeving flexibiliteit en een oplossingsgerichte en proactieve houding absoluut nodig zijn. Je bent integer in de contacten met patiënten en hun ouders of verzorgers, alsook in de omgang met persoonlijke en vertrouwelijke gegevens. Als derdelijns-instelling is bij Curium LUMC de problematiek van de gezinnen altijd ernstige en meervoudig. Om hier goed mee om te gaan werk je daarom altijd goed ingebed in een multidisciplinair team. Bij Curium LUMC werken alle teams vanuit een systemische visie. Als systeemtherapeut lever je daaraan, met jouw systemische kennis en kunde, een belangrijke bijdrage. Je draagt bij aan diagnostiek en behandeling onder andere middels gezinsdiagnostisch onderzoek, systeemtherapieën en ouderbegeleidingen.

Wat vragen wij?

Je bent een echte doorzetter, optimistisch ingesteld en je kunt anderen enthousiasmeren. Je hebt minimaal een relevante hbo-opleiding afgerond, aangevuld met diploma tot systeemtherapeut (NVRG). Daarbij heb je kennis en ervaring met geweldloos verzet (NVR – Verbindend Gezag). Ook heb je kennis van en ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Elles Kruis de Bock

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. LUMC Curium is een centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie, met vestigingen in Oegstgeest en Gouda. Binnen deze functie is Oegstgeest je standplaats. Als gespecialiseerd academisch centrum bieden wij zorg aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Annelies Besemer, zorgmanager, afdeling Zorglijn Emotionele Stoornissen 

e-mail: a.besemer@lumc.nl

Solliciteren