Student Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken Duaal (HBO-MBRT)

Medisch & klinisch

Je functie

De duale opleiding Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken (MBRT) geeft je de mogelijkheid om je hbo-diploma MBRT te behalen en tegelijkertijd te werken in de praktijk. Voor de theorie ga je naar de hogeschool Inholland in Haarlem en de praktijk leer je bij ons op de afdeling Radiologie. Vervolgens kun je aan de slag als medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige (MBB’er). Dit is een veelzijdig en afwisselend beroep: dankzij de combinatie van patiëntenzorg en het werken met geavanceerde apparatuur. Spreekt dit je aan? Lees dan snel verder!

In het kort

• Je gaat aan de slag in een combinatie van werken en leren
• Je volgt een opleiding van vier jaar tot MBB’er (medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige)
• Hierna word je mogelijk een jaarcontract met uitzicht op een vast contract aangeboden
• Van onderzoek tot onderwijs en contact met patiënten; alles komt aan bod
• Je maakt gebruik van uiteenlopende technieken en state-of-the-art apparatuur
• Ook word je in meerdere disciplines wegwijs gemaakt
• De opleiding start per 1 september 2022

Wat ga je doen?

Als MBRT-er op de afdeling Radiologie voer je onderzoeken uit gericht op bijvoorbeeld de hersenen, het hart, de longen, het skelet, de bloedvaten of het maagdarmkanaal. Dit doe je zowel zelfstandig als in samenwerking met anderen. Je maakt daarbij gebruik van röntgenfoto's, röntgendoorlichting en CT- en MRI-scans. Om zo goed en zo veel mogelijk informatie te verkrijgen voor de diagnosestelling of behandeling, is het belangrijk dat je een relatie legt tussen de patiënt, de gegevens op de onderzoeksaanvraag en de manier waarop het onderzoek wordt uitgevoerd. De andere vakgebieden van de MBRT zijn Echografie, Radiotherapie en Nucleaire Geneeskunde. Hierbij leer je respectievelijk echografieën uitvoeren, bestralingsbehandelingen van kankerpatiënten voorbereiden en uitvoeren, of onderzoeken uitvoeren met behulp van radioactieve stoffen.

Wat vragen wij?

Om toegelaten te worden tot de opleiding heb je minimaal een havo- of mbo 4-diploma nodig. Heb je een havo- of vwo-diploma, dan gaat onze voorkeur uit naar de instroomprofielen Natuur en Techniek, Natuur en Gezondheid met natuurkunde of naar een ander profiel met natuurkunde. Ben jij nauwkeurig en patiëntgericht en voldoe jij aan deze profielbeschrijving? Dan maken we graag kennis met je!

Meer informatie

De opleiding start per 1 september 2022 en voor de duur van de opleiding krijg je een aanstelling bij het LUMC. In de klinische periode ontvang je een salaris van € 1.349,- bruto per maand in de eerste leerperiode, tot € 2.106,- bruto per maand in de vierde leerperiode, of het minimum jeugdloon vanaf 22 en 23 jaar.

De arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in de cao voor Universitair Medische Centra. Daarnaast betalen wij je collegegeld voor het theoretische deel van de opleiding, het boekengeld en de eventuele reiskosten die je maakt voor het volgen van de lessen aan de Hogeschool Inholland. Tijdens de eerste 13 weken van de opleiding, de basisperiode, krijg je geen salaris, maar een zakgeldvergoeding van € 450,- per maand. Als je na de basisperiode niet doorgaat met de opleiding, is er een terugbetalingsverplichting voor het collegegeld en het boekengeld.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst gedurende de vierjarige opleiding. Vervolgens mogelijk een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Radiologie beschikt over 34 onderzoekskamers, waaronder twee op de Spoed Eisende Hulp. Op de afdeling voeren we radiologische onderzoeken en behandelingen uit. Ook voeren we wetenschappelijke projecten uit en verzorgen we onderwijs. Dit doen we met ongeveer 275 medewerkers, waaronder 60 (assistent)-radiologen, 70 radiodiagnostisch laboranten en 10 studenten MBRT. We werken met moderne medisch beeldvormende digitale apparatuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van röntgenstraling, magneetvelden, radiogolven en computers.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Judith Warntjes, Talitha Rijskamp of Joke Vergunst, praktijkbegeleiders afdeling Radiologie
071 52 6 42 90

Solliciteren