Stagiair Coördinatie Eigenrisicodragerschap WGA

Tijdelijk werk & stageplaatsen

Je functie

Volg jij momenteel een hbo-opleiding op het gebied van HRM of Sociale Zekerheid en zoek jij per september een stageplek? Wil jij onderzoeken hoe het LUMC het eigenrisicodragerschap van Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten (WGA) het meest efficiënt kan vormgeven, maar wil je daarnaast ook ervaren hoe het is om daadwerkelijk mee te draaien in een HR-team? Kom dan bij ons stage lopen!  

In het kort

• Je gaat een business case maken over het eigenrisicodragerschap WGA
• Hierbij houd je rekening met de verplichtingen en goed werkgeverschap
• Zo coördineer je de lopende WGA-herbeoordelingen en bezwaren richting het UWV
• En ben je de contactpersoon voor betrokken oud-werknemers
• Daarnaast krijg je de kans om in ons HR-team mee te werken, en zal je o.a. ondersteuning gaan geven op het gebied van verzuimbeleid.  

Wat ga je doen?

Als stagiair richt jij je op het coördineren van eigenrisciodragerschap WGA. Je gaat voor het LUMC een business case maken, waarin je onderzoekt hoe wij het eigenrisicodragerschap van de WGA het meest efficiënt kunnen vormgeven. Hierbij bekijk je hoe andere academische ziekenhuizen dit doen en wat wij hiervan kunnen leren. Je houdt hierbij rekening met onze wettelijke verplichtingen en uiteraard met goed werkgeverschap. Naast je onderzoek, krijg je ook de kans om echt mee te werken in ons team. Zo coördineer je lopende WGA-herbeoordelingen, bewaak je de voortgang en zet je nieuwe verzoeken uit. Verder ben jij voor ex-werknemers de contactpersoon en mocht het nodig zijn dan zorg jij dat er interventies ingezet worden. Ook richt jij je op het verzuim en de re-integratie van onze medewerkers. Kortom, een allround stage waarbij je de kneepjes van het HR-vak leert.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een derde- of vierdejaarsstudent die momenteel de hbo-opleiding P&O/ P&A/ HRM of Sociale Zekerheid volgt. Je wilt per september voor vijf maanden stage lopen. Naast dat je interesse hebt in sociale zekerheid en AWG, heb je ook kennis van arbeidsrecht, casuïstiek en re-integratie. Je bent goed in onderhandelen, communicatief sterk en weet processen adequaat te begeleiden.

Meer informatie

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Frouzan Soltani

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je maakt deel uit van het HR-team van het bureau Bedrijfsvoering van divisie 4. Dit team bestaat uit drie HR-adviseurs, een HR-coördinator en drie HR-assistenten. Het team kenmerkt zich door een plezierige en open werksfeer waar volop ruimte is om van elkaar te leren. Het is een team met gezonde ambitie. Vanuit een professionele, maar ook pragmatische blik, wordt steeds de juiste aansluiting gezocht met de lijn. Partnership vormt hiervoor de basis. De divisie waar je komt te werken bestaat uit 17 afdelingen en ca. 1900 medewerkers (1550 fte, waarvan meer dan 50 procent werkzaam is op de kerntaak wetenschappelijk onderzoek). Het bureau Bedrijfsvoering ondersteunt diverse disciplines van de bedrijfsvoering, zowel op afdelings- als op divisieniveau en wordt aangestuurd door de manager bedrijfsvoering.

Carrière in het LUMC

Bij ons krijg jij de kans om jouw theoretische kennis toe te passen in de praktijk. Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Dit houdt in dat je tijdens je stage vanuit het LUMC begeleiding krijgt, maar ook dat wij stimuleren om jezelf verder te ontwikkelen. Zo kun je als stagiair deelnemen aan interne cursussen.

Contact: Nathalie Roosdorp, coördinator HR, afdeling Bureau Bedrijfsvoering Divisie 4
071 526 95 66
N.Roosdorp@lumc.nl

Solliciteren