Stafadviseur Instantie voor Dierenwelzijn (IvD)

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Ben jij op zoek naar een baan waarbij je bijdraagt aan de verantwoord wetenschappelijk onderzoek met behulp van proefdieren en waarbij jij een coördinerende rol op je neemt? Ben jij daarnaast organisatorisch en communicatief sterk? Dan is de rol van stafadviseur bij de Instantie voor Dierwelzijn Leiden (IvD) wat voor jou!

In het kort

• Je bent academisch opgeleid en hebt ervaring met zelfstandig onderzoek doen
• Je levert een wetenschappelijke proefdierkundige bijdrage en coördineert de bijdrage van diverse adviseurs en IvD-leden
• Je neemt verantwoordelijkheid in het organiseren en ondersteunen van discussie met en nascholing voor de onderzoeksgemeenschap
• Je draagt zorg voor de communicatie van informatie en besluitvorming naar de wetenschappelijke schil, de adviseurs van de IvD Leiden en  de onderzoeksgemeenschap

Wat ga je doen?

Als stafadviseur werk je in teamverband met de secretaris en de medewerker van de IvD. Dossiers (onderzoeksplannen, meldingen en wijzigingen en projectaanvragen) worden verdeeld. Je hebt gevoel voor het wel of niet moeten includeren van expertise binnen of buiten de IvD. Je houdt je aan wet- en regelgeving en vastgesteld beleid op tactisch en operationeel niveau. Je adviseert collega’s daar ook over binnen de IvD, de wetenschappelijke schil en de proefdierfaciliteiten. Je neemt uiteindelijk beslissingen over de inhoud van dossiers en je bent verantwoordelijk voor de administratie hieromtrent. Verder ben je verantwoordelijk voor het identificeren van dossier overschrijdende onderwerpen en adviseer je de voorzitter hierover. Ook organiseer je  discussiebijeenkomsten en nascholing over gerelateerde onderwerpen. Het bijhouden en signaleren van landelijke en internationale kansen voor toepassingen van de 3V’s en het inschakelen en betrekken van experts en sprekers behoren ook tot je werkzaamheden, evenals het vertalen van resultaten van overleg en discussie naar overzichten en beleidsvoorstellen. Je bent ook verantwoordelijk voor de communicatie. Dit betekent dat je een vast en herkenbaar communicatiemedium bijhoudt en de input hiervoor ophaalt. Je vertaalt deze input in heldere boodschappen of instrumenten richting de onderzoeksgemeenschap en de proefdierfaciliteiten.

Wat vragen wij?

Je hebt een academische opleiding afgerond en zelfstandig onderzoek gedaan. Je hebt onderzoekservaring met dieren en bij voorkeur ook in de laatste vijf jaar de verantwoordelijkheid gehad voor de uitvoer van dierproeven in Nederland. Daarnaast heb je ervaring in het organiseren van bijeenkomsten en maak je gemakkelijk contact met nieuwe mensen. Belangrijk is dat je gevoel hebt voor communicatie en het overbrengen van een boodschap en dat je collega’s weet te enthousiasmeren.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor één jaar, met mogelijke verlening tot maximaal drie jaar.

Voor deze functie kunnen referenties opgevraagd worden.

In verband met de vakantieperiode zullen de eerste gesprekken na 20 augustus worden ingepland.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De Instantie voor Dierenwelzijn Leiden (IvD Leiden) is ingesteld door het LUMC en de Universiteit Leiden in 2015. De IvD Leiden heeft taken die voortkomen uit de Wet op de Dierproeven. Dit zijn onder andere het afstemmen van projectvergunningen, het afstemmen van de onderzoeksplannen binnen een project, toezicht op de uitvoer van experimenten en het welzijn van proefdieren, en het organiseren van de registratie van proefdieren en dierproeven. Daarnaast geeft de IvD Leiden advies aan de vergunninghouders, de proefdierfaciliteiten en de onderzoeksgemeenschap over vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven. De IvD Leiden is een ambitieus team bestaande uit een voorzitter, een secretaris, een medewerker en een wetenschappelijke schil. De IvD leiden includeert advies van de aangewezen dierenarts en stemt werkzaamheden af met de proefdierfaciliteiten.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Nelleke Verhave, voorzitter IvD Leiden

p.s.verhave@lumc.nl

Solliciteren