Sociotherapeut/Verpleegkundige LUMC Curium

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Ben je sociotherapeut of verpleegkundige en geïnteresseerd in de problematiek van jongeren van 12 tot 18 jaar? Sta je daarnaast sterk in je schoenen en durf je te zeggen waar het op staat? Kom dan ons team bij LUMC Curium in Oegstgeest versterken!

In het kort

• Je werkt bij LUMC Curium in Oegstgeest
• Je gaat aan de slag in het team Sociotherapie High & Intensive Care
• Je werkt in een uitdagende omgeving met jongeren van 12 tot 18 jaar met zeer complexe problematiek
• Ons team kan omschreven worden als dynamisch, professioneel, enthousiast

Wat ga je doen?

De High Intensive Care (HIC) is een bijzondere en dynamische afdeling. Je treft hier een hectisch hoog complexe en onvoorspelbare doelgroep, waarbij vaak sprake is van een dubbele diagnose. Het gaat om jongeren van 12 tot 18 jaar die zijn vastgelopen op alle leefgebieden. Met jouw collega’s zorg jij als sociotherapeut/verpleegkundige voor een optimaal leef- en behandelklimaat en bewaak je de structuur van het behandelprogramma, het ritme van de dag en de gemaakte afspraken. Je houdt het overzicht over de groep en doet gerichte interventies. Daarnaast ben je  actief bezig in het gehele behandelproces waarbij herstel en eigen regie van de jongeren voorop staan. Het werken vanuit de HIC-methodiek en de samenwerking met het IHT-team (Intensieve behandeling thuis) zijn in ontwikkeling en jouw bijdrage daaraan is zeer welkom.  

Wat vragen wij?

Je bent sociotherapeut of verpleegkundige, beschikt over een BIG- of SKJ-registratie en hebt een relevante hbo-opleiding, zoals SPH/Social Work of hbo-V afgerond. Voor deze functie is het belangrijk dat je kennis hebt van- en ervaring met de kinder- en jeugdpsychiatrie. Bij voorkeur heb je ervaring met NVR en Verbindend Gezag. We zijn op zoek naar een collega met  een groot probleemoplossend vermogen, creatief en besluitvaardig is. Multidisciplinaire samenwerking is jou op het lijf geschreven, en je houdt altijd het overzicht. Daarnaast help je de jongeren vooruit door goed af te stemmen op de jongere en probeer je de juiste insteek te vinden. Je staat sterk in je schoenen, je durft te zeggen waar het op staat en doet dit op een manier waarin je je goed kan inleven, maar ook met humor en het nodige relativeringsvermogen. Je kunt een-op-een met mensen werken, maar bent ook goed met groepen en gezinnen. Overtuigen, reflecteren en tegenstellingen overbruggen zijn kwaliteiten die jij bezit. Afsluitend ben je een stevige gesprekspartner, die niet zomaar uit het veld is geslagen en je gaat altijd constructief te werk.

Meer informatie

We zijn op zoek naar twee kandidaten voor deze functie. Je bent bereidt om te werken in onregelmatige diensten waaronder nachtdiensten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Pieter Hoek

Pieter Hoek

“Vanuit ons multidisciplinaire team hebben we één doel: het gehele gezin weer op de rails krijgen.”

Je werkplek

LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. De HIC is een gesloten crisis afdeling met 7 bedden. Jongeren (12 tot 18 jaar) worden zo kort als mogelijk en zo lang als nodig opgenomen. Vaak is er sprake van een crisissituatie. Jongeren kunnen vrijwillig worden opgenomen maar ook met een maatregel. Er wordt nauw samengewerkt met het IHT-team. De Intensive Care is een plek waar één-op-één begeleiding geboden kan worden, gewerkt wordt met het HIC-gedachtengoed en ouders kunnen hier verblijven.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Klaas Smulders, teamleider, afdeling LUMC Curium HIC
071 888 77 77
E-mail: k.smulders@lumc.nl

Solliciteren