Sociotherapeut Van Krevelenhuis Curium

Medisch & klinisch

Je functie

Ben jij als sociotherapeut op zoek naar een nieuwe uitdaging waarbij je werkt met kinderen met autisme? Kom dan ons team in het Van Krevelenhuis versterken!

In het kort

• Je werkt op de klinische afdeling waar kinderen met (een vermoeden van) autisme zijn opgenomen
• Met deze kinderen werk je aan hun persoonlijke leerdoelen
• Binnen een multidisciplinair team gaan we aan de slag met zowel het kind als het gezin
• De standplaats voor deze functie is het Van Krevelenhuis in Oegstgeest 

Wat ga je doen?

Als sociotherapeut doe je meer dan behandelen, verzorgen en begeleiden. Je leeft mee met onze cliënten, denkt mee over passende oplossingen en zorgt voor eenheid binnen het team. Dat is namelijk het fijnste voor onze cliënten. Je werkt met kinderen van zes tot twaalf jaar die (een vermoeden van) een psychiatrische stoornis (vaak een autismespectrumstoornis) hebben. Zij verblijven tijdelijk op de behandelafdeling in het Van Krevelenhuis, waar ze ook slapen. Onze behandelingen vragen om intensieve samenwerking. Daarom werk je nauw samen met de familie van de cliënt en met de andere behandelaren. Je zorgt voor een veilig leef- en behandelklimaat zodat jouw cliënten optimaal van hun behandeling kunnen profiteren. Daarbij is multidisciplinaire samenwerking jou op het lijf geschreven. Rapportages, overdracht, teambesprekingen; ze vragen om inzicht en overzicht. Daarnaast help je jouw patiënten vooruit door ze te coachen en te trainen op het gebied van psycho-educatie, zelfstandigheids- en sociale vaardigheidstraining.

Wat vragen wij?

De sociotherapeut die wij zoeken heeft een relevante hbo-opleiding (bijvoorbeeld SPH/Social Work of hbo-V) afgerond en neemt de nodige kennis van en ervaring in de kinder- en jeugdpsychiatrie met zich mee. Je bent geregistreerd in het Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ). Bij voorkeur heb je daarbij ervaring in NVR, Geef me de 5, en het competentiegericht werken. Je vindt het geen probleem om te werken in onregelmatige diensten. Je kunt een-op-een met mensen werken, maar bent ook goed met groepen of gezinnen. Overtuigen, reflecteren en tegenstellingen overbruggen zijn kwaliteiten die jij bezit. Je bent een stevige gesprekspartner, die niet zomaar uit het veld is geslagen en je gaat altijd constructief te werk. Tot slot blijf je in alle situaties empathisch.

Meer informatie

Je draait mee in de onregelmatige diensten, van maandag tot en met zondag. Ook worden er slaapdiensten gedraaid.

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar met uitzicht op verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Elles Kruis de Bock

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Per 1 januari 2021 is Curium onderdeel van het LUMC. Integratie met de afdeling Psychiatrie van het LUMC is een logische stap in onze samenwerking. De afdeling Curium blijft op de locaties in Gouda en Oegstgeest. Voor deze functie is de standplaats Oegstgeest. LUMC Curium is een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie dat zorg biedt aan patiënten met complexe problematiek. De inhoud van onze individuele behandeltrajecten staat altijd voorop. We kijken goed naar wat nodig is en ook naar wat níét nodig is. In het Van Krevelenhuis zitten kinderen van zes tot twaalf jaar. De structuur en veiligheid die we hier bieden sluit goed aan bij de behoeften van kinderen met (een vermoeden van) autisme of een autismespectrumstoornis (ASS). Ze hebben vaak grote problemen thuis, op school gaat het niet meer en contact maken met vrienden is ontzettend lastig. Op onze behandelafdeling (waar de kinderen blijven slapen), leren we de kinderen om beter om te gaan met de dingen waarop ze vastlopen. We zorgen voor veiligheid en herstellen de dagstructuur. Ouders en omgeving worden nauw betrokken bij onze behandelingen.

Carrière in het LUMC

LUMC Curium biedt een inspirerende werkomgeving. We leren van elkaar, we delen kennis en ervaringen met collega's en we houden elkaar scherp om de kwaliteit van onze zorgverlening constant te verbeteren. Bij ons werken dan ook bevlogen mensen, die zich met hart en hoofd inzetten voor de patiënt. Daarnaast is er genoeg ruimte voor relativering, humor en creativiteit. Want ook voor onze eigen medewerkers willen we een gezonde en stimulerende omgeving creëren. We bieden een groot aantal opleidingsplaatsen en we moedigen alle collega's aan zich te ontwikkelen en door te groeien.

Contact: Karin Noomen, teamcoordinator, Van Krevelenhuis
06-29045867
C.E.Noomen@lumc.nl

Solliciteren