(Senior) Verpleegkundige Hematologie

Verpleegkundig & assisterend

Je functie

Wat maakt het werk van een verpleegkundige Hematologie bij het LUMC uniek?  Patiënten uit het hele land komen naar ons Oncologisch Centrum voor hun behandeling. Wij leveren specialistische zorg die complex en uitdagend is en we werken met de nieuwste behandelingen en medicijnen. Bij ons krijg jij de kans om mee te werken aan wetenschappelijke studies, bij te dragen aan het verbeteren van de (inter-)nationale zorg en ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Klinkt dat als een mooie uitdaging? Lees snel verder!

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Hematologie binnen ons Oncologisch Centrum
• Patiënten uit het hele land komen naar ons voor hun behandeling
• Dit betekent dat je werkt met een uitdagende en veelzijdige patiëntengroep
• Niet alleen sta je klaar voor onze patiënten, maar ook voor hun familie
• Je dient High Risk Medicatie en stamceltransplantaties toe 

Wat ga je doen?

Als verpleegkundige op de afdeling Hematologie zijn het toedienen van High Risk Medicatie en stamceltransplantaties een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Op onze afdeling heb je te maken met ingewikkelde ziektebeelden. Samen met gespecialiseerde verpleegkundigen en artsen verzorg en verpleeg je de patiënten. Ondanks de protocollen is geen dag te voorspellen, want iedere patiënt is uniek en reageert anders op hun behandeling. Zo kan het voorkomen dat een situatie opeens acuut wordt waarbij je direct moet handelen. Naast het verplegen en begeleiden van de patiënten, sta je altijd klaar voor de familieleden en bezoekers van de patiënten. Bovendien krijg je bij ons de kans om mee te werken aan verschillende wetenschappelijk studies en jezelf op die manier verder te ontwikkelen. Dat betekent dat je nieuwe ontwikkelingen op de voet volgt en tijd en energie investeert in het opdoen van nieuwe kennis.

Wat vragen wij?

Voor ons is het belangrijkst dat je enthousiast, leergierig en patiëntgericht bent. Je hebt een diploma mbo-V of hbo-V op zak en daarbij een oncologie- en/of hematologie-opleiding succesvol afgerond. Bij voorkeur beschik je over meerdere jaren werkervaring op een Oncologie- en/of Hematologie-afdeling. Je bent een echte teamspeler, die graag samenwerkt met enthousiaste en bevlogen collega’s. Maar ook zelfstandig werken gaat je prima af. Omdat je werkt onder wisselende omstandigheden is het belangrijk dat je stressbestendig en flexibel bent. Tot slot ben je leergierig, doortastend en weet je van aanpakken.

Meer informatie

Voor deze vacature vragen wij twee referenties op.

Wij zijn doorlopend op zoek naar nieuwe collega's. 

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze afdeling? Neem dan een kijkje op onze website.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Marleen Hilgersom

"Je bouwt echt een band op met de patiënten. Wij zijn er voor hen."

Je werkplek

De afdeling Hematologie is onderdeel van het LUMC Oncologie Centrum Klinisch (LOCK). Naast de Hematologie bestaat het LOCK ook uit de afdelingen Oncologie Electief en Oncologie Langverblijf. Op de afdeling Hematologie worden patiënten gedurende een lange periode geïsoleerd verpleegd en daardoor bouw je een intensieve band met deze patiënten op. De afdeling is gespecialiseerd in stamceltransplantaties. Het LOCK onderscheidt zich door topreferente en topklinische zorg, veelal gekoppeld aan klinisch wetenschappelijk onderzoek.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Stephanie Lüschen en Carla Kerkvliet (teamleiding)
06-18174930
s.lueschen@lumc.nl

Solliciteren