Senior IT-Specialist Security

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Help jij ons met IT het verschil te maken in de zorg? De backbone van de IT-afdeling van het LUMC, IT Infrastructuurdiensten, zoekt een senior IT-specialist Security. Word onze nieuwe collega en help vanuit jouw expertise onze zorg vooruit!

In het kort

• Als senior IT-specialist Security sta je aan de basis van de infrastructuur, die dankzij jouw inzet veilig, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is
• Als onderdeel van het team IT Infrastructuurdiensten, lever je dagelijks een essentiële bijdrage aan zorg, onderzoek en onderwijs binnen het LUMC. Een baan met impact en positieve invloed dus!
• Naast het inzetten van je kennis en ervaring, help je het team zich verder te ontwikkelen en professionaliseren 

Wat ga je doen?

Als senior IT-specialist Security ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en dagelijks onderhouden van diverse aan security gerelateerde onderdelen in de IT van het ziekenhuis. Een cruciale functie waarbij jouw kennis en ervaring van essentieel belang is. Je vervult een rol bij het dagelijks beheer op gebied van security en authenticatie. Daarnaast zorgt jouw team voor diverse randvoorwaarden voor veilige informatievoorziening, van OS-patching tot het veilig aanbieden van websites, portalen en externe toegang, blue en red team security testing middels het gebruik van tools als Pingcastle en Bloodhound en het oplossen van bevindingen die hieruit komen (‘hardening’ van met name Active Directory). Naast deze beheerwerkzaamheden ben je samen met de overige teamleden verantwoordelijk voor vernieuwing en toekomstige ontwikkelingen op gebied van authenticatie en security. Op basis van de LUMC IT visie en architectuur roadmap werk je aan de projecten met de hoogste prioriteit en toegevoegde waarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het implementeren van een NextGen antivirus solution, het optimaliseren van authenticatie waaronder Active Directory en Radius of het implementeren en optimaliseren van het Security Operations Center. Je adviseert het management en de Chief Information Security Officer en werkt nauw samen met de Information Security Officers en het CERT. Hierbij heb je met de drie pijlers van ons academische centrum te maken: zorg, onderzoek en onderwijs. Dit maakt de functie uitdagend en afwisselend: de ene dag beveilig je de infrastructuur voor het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) en de volgende doe je dit voor een rekencluster voor DNA-onderzoek. Binnen je takenpakket valt ook dat je aanspeekpunt bent voor het team en voor collega’s buiten de afdeling. Zij zullen je vragen om advies en hulp bij het oplossen van ingewikkelde vraagstukken. Ten slotte begeleid je meer junior medewerkers: je leidt ze op door middel van training en coaching on the job, waarbij het doel is dat het hele team zich ontwikkelt, en je helpt het LUMC stap voor stap verder te brengen.

Wat vragen wij?

De nieuwe collega waar wij naar op zoek zijn heeft een afgeronde hbo- en/of universitaire opleiding. Je beschikt over aantoonbare ervaring en certificering op het gebied van security en authenticatie. Voorbeelden hiervan zijn vergaande powershell kennis, en kennis over aspecten van authenticatie zoals (Azure)Active Directory, federatie, DNS, certificaten en encryption, MFA, GPOs en patching middels WSUS en/of SCCM. Noodzakelijk voor deze functie is het hebben van goed analytisch denkvermogen, een open en oprechte houding en goede communicatieve vaardigheden. Verder ben je in staat om goede relaties op te bouwen met de interne organisatie; je verdiept je graag in de uitdagingen van de organisatie en zet je in om die op te lossen. Je hebt dan ook ervaring met het werken binnen een complexe en veeleisende (multi-stakeholder) omgeving en vindt het geen probleem om sporadisch werkzaamheden buiten kantoortijden uit te voeren. Herken jij je in bovenstaande beschrijving van security specialist, ben je een echte teamspeler en neem je graag initiatief? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet!

Meer informatie

Voor deze vacature kunnen referenties worden opgevraagd.

Meer informatie over de afdeling lees je hier en onze Werken bij IT&DI-film bekijk je hier!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Arzu Yazul

Arzu Yücel

“Hoe eerder IT&DI aanhaakt, hoe beter er wordt nagedacht over wat wel en niet mogelijk is.”

Je werkplek

De afdeling Informatie Technologie & Digitale Innovatie (IT&DI) van het LUMC realiseert de link tussen de IT en de zorg. Wij staan in het hart van de organisatie en maken het leveren van topreferente zorg, internationaal onderzoek en academisch onderwijs mogelijk. Hierbij staan innovatie, het werken met de nieuwste technologie en kennisontwikkeling voorop. Je komt te werken binnen het team Infrastructuurdiensten. Dit team is de kern van onze IT-afdeling: wij zijn eindverantwoordelijk voor de gehele IT-structuur van het LUMC. In totaal bestaat het team uit 21 collega’s en 5 subgroepen: netwerk, datacenter, telefonie, Linux en security & authenticatie. Wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving met tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden. De sfeer is ontspannen en collegiaal, er is ruimte voor humor, persoonlijke aandacht en tegelijkertijd wordt er hard gewerkt. We zoeken naar positief ingestelde teamleden met de juiste teamspirit, om te helpen de IT Infrastructuur van het LUMC verder te brengen en te optimaliseren.

Carrière in het LUMC

Je bent nooit uitgeleerd en daarom staat jouw ontwikkeling bij ons centraal. Daarbij faciliteert het LUMC je bij het onderhouden, verbreden én verdiepen van je kennis en vaardigheden. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken hier deel van uit. Kortom: wij bieden je een uitdagende en op vernieuwing gerichte werkomgeving, tal van persoonlijke ontwikkelmogelijkheden en een werkplek waar jouw talent volledig tot zijn recht komt.

Contact: Arzu Yücel, hoofd Infrastructuurdiensten, IT&DI

e-mail: a.m.yucel@lumc.nl

Solliciteren