Researchanalist Cellulaire Therapie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij je HLO-diploma op zak en ben je op zoek naar een interessante functie als researchanalist binnen een internationaal georiënteerd team? Wil jij je inzetten voor onderzoek naar onder meer type 1 diabetes? Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je gaat aan de slag binnen het IRCT-lab dat valt onder de afdeling Cellulaire Therapie
• Hier werk je aan translationeel onderzoek op immunologie van auto-immuunziektes
• Binnen ons lab richt je je onder meer op celkweek in de cleanroom
• Al het werk binnen ons lab wordt in teamverband uitgevoerd

Wat ga je doen?

Als researchanalist op de afdeling Cellulaire Therapie ga je aan de slag binnen ons dynamisch en internationaal georiënteerde team. Je gaat werken aan translationeel onderzoek op immunologie van auto-immuunziektes, met name type 1 diabetes (T1D). In ons lab verricht je verschillende werkzaamheden, waaronder celkweek in de cleanroom (GMP-facility) en flow-cytometrie. Ook help je mee met de immuunmonitoring van patiëntmateriaal voor vele (internationale) klinische studies. Dit werk past tevens binnen het opzetten en uitvoeren van onze klinische trial(s) waarin we proberen met zogenaamde tolerogene dendritische cellen uiteindelijk de eigen afweer in T1D tot rust te brengen. Al het werk wordt in teamverband uitgevoerd.

Wat vragen wij?

De researchanalist die wij zoeken heeft een diploma Hoger Laboratorium Onderwijs (HLO), bij voorkeur in de richting van (medische) biologie. Ervaring met celkweek en immunologische technieken (MLR, ELISPOT, FACS) voor analyses van antigen-specifieke T-cellen is daarbij een pre. Ook heb je kennis en ervaring en flow-cytometrie en het werken in een cleanroom (GMP-facility). Daarnaast is ervaring met data-bewerking software (Microsoft Excel, Access, GraphPad) gewenst. Bij voorkeur ben je tevens in het bezit van het certificaat stralingsdeskundige niveau 5B of je bent bereid dit certificaat te halen binnen ons Instituut. Daarnaast ben je creatief, georganiseerd, communicatief (mondeling en schriftelijk) en enthousiast om in teamverband te werken. Beschrijven we jou? Solliciteer dan snel!

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst voor dit project (een jaar). Na deze periode is er mogelijk uitzicht op verlenging.

Je bent bereid om, indien nodig, langer of in het weekend te werken. Alleen met een flexibele instelling kunnen jij en je collega’s het patiëntgerichte werk goed doen. Uiteraard wordt dit gecompenseerd.

Voor deze vacature kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Binnen de afdeling Cellulaire Therapie van de Afdeling Interne Geneeskunde vormt het IRCT-lab een hecht team van studenten, analisten en onderzoekers die onderzoek verrichten naar de oorzaken van het ontregelde immuunsysteem bij mensen met T1D of andere auto-immuunaandoeningen. De speerpunten van onze onderzoeksgroep liggen al jaren bij fundamenteel/translationeel onderzoek met als doel het terugkrijgen van de normale tolerantie die het immuunsysteem voor het eigen weefsel moet hebben. Deze kennis wordt vertaald in het ontwikkelen van innovatieve diagnostiek en (cel)therapieën.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Tanja Nikolic, assistent professor, afdeling Cellulaire Therapie

t.nikolic@lumc.nl

Solliciteren