Researchanalist Moleculaire Virologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Medische Microbiologie is op zoek naar een enthousiaste researchanalist. Heb je oog voor detail en ervaring met dierexperimenteel werk, moleculair biologische, biochemische en recombinant-DNA-technieken? Aarzel dan niet om te solliciteren!

In het kort

• Binnen de Moleculaire Virologie groep besteed je je tijd aan moleculair virologische onderzoeksprojecten
• Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van algemene laboratorium- en managementtaken binnen de afdeling
• Je bent in het bezit van een HLO-diploma (of gelijkwaardig) en een FELASA-dierproefcertificaat 

Wat ga je doen?

Als researchanalist bij de Moleculaire Virologie groep van de afdeling Medisch Microbiologie besteed je het merendeel van je tijd aan moleculair virologische onderzoeksprojecten, die zowel basaal als toepassingsgericht van aard kunnen zijn. Je voert die onderzoekstaken zelfstandig uit, onder directe begeleiding van stafleden en in samenwerking met onderzoekers en collega-analisten binnen de Moleculaire Virologie groep. Met je collega-analisten bent je verder verantwoordelijk voor de uitvoering van een aantal algemene laboratorium- en managementtaken, zoals het beheer en organisatie van het dier experimentele lab, celkweek, datamanagement en apparatuurbeheer.

Wat vragen wij?

Voor deze functie zoeken wij een enthousiaste analist die beschikt over een HLO-diploma (of gelijkwaardig) met dierproefervaring (FELASA-dierproefcertificaat) en organisatietalent. Verder heb je oog voor detail en ben je gewend uiterst nauwkeurig te werken. Ook heb je minimaal twee jaar relevante werkervaring. Ervaring met werken op BSL-3 niveau is een pre. Indien je nog geen BSL-3 ervaring hebt, ben je bereid op korte termijn te beginnen aan een intern BSL-3 trainingsprogramma. Je hebt verder aanzienlijke ervaring met een gevarieerd pakket aan moleculair biologische, biochemische en recombinant DNA-technieken, inclusief celkweek. Verder ben je een teamspeler, maar werk je ook graag zelfstandig, en ben je niet bang het initiatief te nemen om dingen te organiseren of in gang te zetten. Je communiceert goed, ook in het Engels, dat binnen onze internationale groep collega’s de voertaal is.

Meer informatie

In eerste instantie krijg je een arbeidsovereenkomst van twee jaar aangeboden, met mogelijk twee jaar verlenging.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling Medische Microbiologie (ongeveer 120 medewerkers) bestaat uit het Klinisch Microbiologisch Laboratorium en de sectie Research, waarvan de Moleculaire Virologie groep deel uitmaakt. Het overkoepelende LUMC Centrum voor Infectieziekten (LU-CID), dat ook de afdelingen Infectieziekten en Parasitologie omvat, biedt een voor Nederland unieke combinatie van expertise en infrastructuur op het gebied van onderzoek aan en behandeling van infectieziekten. Het onderzoek van de Moleculaire Virologie groep, die circa 38 medewerkers groot is, richt zich vooral op RNA-virussen, waaronder de coronavirus-familie. Het werk wordt ondersteund door diverse subsidies van de EU en NWO, en door samenwerkingen met bedrijven. Belangrijke onderzoeksthema’s zijn de moleculaire biologie van virusreplicatie en virus-gastheer interacties. Een aanzienlijk deel het werk zal de komende tijd gericht zijn op de ontwikkeling van antivirale geneesmiddelen en vaccins, onder meer voor SARS-CoV-2. Binnen het onderzoek wordt vooral gebruik gemaakt van moleculair biologische, celbiologische en biochemische technieken. Een deel van het werk vindt plaats in de Biosafety Level-3 laboratoria van de afdeling.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Marjolein Kikkert

Contact: Marjolein Kikkert, associate professor, afdeling Medische Microbiologie
071 526 14 42
M.Kikkert@lumc.nl

Solliciteren