Researchanalist Diabetes Type 2 & Bioinformatica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Vind jij het leuk om data analyse te combineren met labwerk? Wij zoeken een researchanalist die zich bezig gaat houden met de rol van non-coding RNA bij type 2 diabetes binnen het Europese IMI-Rhapsody project.

In het kort

• Je hebt een HLO of masteropleiding afgerond
• Je hebt (ruime) ervaring met data analyse
• Je voert RNA-isolaties en kwantitatieve PCR's uit
• Je voert onderzoek uit in geschikte celsystemen
• Je hebt ervaring met moleculair biologische technieken

Wat ga je doen?

Je komt te werken in een klein team dat onderzoek doet naar de rol van non-coding RNA-moleculen bij type 2 diabetes. Als data analist doe je onderzoek met RNA-sequencing data die we verzameld hebben bij deelnemers middels de Hoorn Diabetes Zorgsysteem-cohortstudie. Door middel van het combineren van je eigen en publiek beschikbare externe data ga je onderzoeken wat de rol is van non-coding RNAs bij progressie en behandeling van type 2 diabetes. Als researchanalist ben je verantwoordelijk voor het verder valideren van de gevonden non-coding RNAs. Hiertoe voer je RNA-isolaties en kwantitatieve PCRs uit op door de deelnemers aan de studie gedoneerd materiaal. Daarnaast voer je onderzoek uit in geschikte celsystemen om de rol van de gevonden non-coding RNAs verder te bestuderen.

Wat vragen wij?

Je hebt een master- of een HLO-opleiding afgerond in de richting van medische biologie, life sciences of biomedische wetenschappen. Je hebt ervaring met (big) data analyse van bij voorkeur van RNA-sequencing data. Je hebt ervaring met het werken in R. Verder beheers je diverse moleculaire biologische technieken (RNA-isolatie, QPCR, weefselkweek, western blotting, gene silencing). We zijn op zoek naar een enthousiaste researchanalist die zowel zelfstandig als ook in teamverband nauwgezet de werkzaamheden uitvoert en een flexibele instelling heeft. Daarnaast heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. Tot slot heb je affiniteit met type 2 diabetesonderzoek.

Meer informatie

Voor deze vacature worden ten minste twee referenties gevraagd. De sollicitatieprocedure bestaat uit een of meerdere gesprekken. Je kan worden gevraagd een presentatie te geven.

Een 36-urige werkweek is bespreekbaar.

Je kan ook contact opnemen met dr. Roderick Slieker, onderzoeker, afdeling Cel & Chemische Biologie op 071 526 9520 en/of r.c.slieker@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Inge Briaire

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De diabetesonderzoeksgroep van de afdeling Cel en Chemische Biologie doet onderzoek naar het ontstaan en de progressie van zowel type 1 als type 2 diabetes. De type 2 diabetes groep wordt geleid door dr. Leen ’t Hart en heeft zich gespecialiseerd in multi-omics biomarkeronderzoek met behulp van data, bioinformatische en moleculair biologische analyse technieken. Voor ons onderzoek werken we nauw samen met onderzoekers van de afdeling Biomedical Data Sciences van het LUMC en de afdeling Epidemiologie en Data Science van het Amsterdam UMC. In het IMI-Rhapsody project werken we met een groot aantal Europese universiteiten en farmaceutische bedrijven aan het identificeren van (bio)markers voor type 2 diabetes progressie om preventie en behandelingsopties te verbeteren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Leen ’t Hart, associate professor, afdeling Cell & Chemical Biology en Biomedical Data Sciences
071 526 97 96
lmthart@lumc.nl

Solliciteren