Recruitment Adviseur

Management & bedrijfsvoering

Je functie

In de huidige arbeidsmarkt is het aantrekken en vinden van het juiste talent elk dag weer een nieuwe uitdaging! Krijg jij energie van het adviseren van vacaturehouders, schrijf jij wervende vacatureteksten en heb jij affiniteit met de zorg? Ben jij daarnaast hands-on en ben je communicatie vaardig? Perfect! Dan zijn we op zoek naar jou!

In het kort

• Je bent het aanspreekpunt en sparringspartner voor een aantal afdelingen.
• Je bent een sterke schrijver en weet wervende (vacature)teksten en verhalen op te stellen.
• Je bent op de hoogte van recruitmenttrends en signaleert verbeteringen.
• Je bent minimaal 32 uur per weer beschikbaar.
• Je zorg ervoor dat ons ATS (Recruitee) up-to-date is.
• Je hebt ervaring met het inzetten van verschillende wervingskanalen en social media.

Wat ga je doen?

De juiste talenten kunnen aantrekken en behouden in deze snel veranderende arbeidsmarkt wordt hét speerpunt voor het LUMC in de komende jaren. Jij levert als recruitment adviseur een cruciale bijdrage aan de positionering van het LUMC als topwerkgever zowel in Nederland als internationaal! Als recruiter sta je in het hart van de organisatie en ben je in staat om de juiste kandidaten te bereiken. In jouw rol heb je contact met de vacaturehouders van verschillende zorgafdelingen over de open posities. Jij schrijft vacatureteksten, interviewt collega’s en creëert daarmee content voor onze eigen website en social media-kanalen. Bovenal richt jij je op het inzetten van de beste wervingskanalen in, zoals LinkedIn, Instagram of Facebook, vakgerichte websites en ben je proactief betrokken bij het sourcen van specifieke profielen. Jouw doel: onze vacatures vervullen! Tot slot zorg jij ervoor dat alle gegevens in ons ATS (Recruitee) up-to-date zijn.  Dit betekent dat jij de kwaliteit en de snelle doorlooptijd van de selectieprocedures actief bevordert en borgt. Je genereert en analyseert relevante data en vertaalt deze naar effectieve en efficiënte uitvoering van onze selectieprocessen. Deze informatie, gecombineerd met jouw kennis en ervaring, gebruik je bij het adviseren van jouw vacaturehouders.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste en resultaatgerichte recruiter met afgeronde een hbo- of wo-opleiding. Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als recruiter en wil je verder ontwikkelen binnen dit vakgebied. Het gebruik van diverse wervingskanalen, sociale media en sourcing kent geen geheimen voor jou. Ervaring of affiniteit met employer branding is een pre. Je krijgt extra inspiratie van een zoektocht naar schaars talent op een krappe arbeidsmarkt. Je bent gewend om te functioneren als een centraal aanspreekpunt en communiceert gemakkelijk op verschillende niveaus. Uiteraard heb je een vlotte pen en weet je wervende teksten en boeiende verhalen te schrijven in zowel het Nederlands als Engels. Wil jij ons helpen de recruitment van het LUMC nóg succesvoller te maken? Dan verwelkomen we je graag in ons team!

Meer informatie

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Evelien Luijt, recruiter

Evelien Luijt, recruiter

"Als je het LUMC binnenloopt zie je meteen waar je het voor doet."

Je werkplek

Als recruiter maak je onderdeel uit van de afdeling HRM en ben je onderdeel van het IDU (In-, Door- en Uitstroom) team. Dit team is verantwoordelijk voor het aantrekken van nieuwe collega’s, maar richt zich (in samenwerking met het loopbaancentrum) ook op het behoud en ontwikkeling van collega’s. Het is onze missie om het LUMC als aantrekkelijke werkgever te positioneren en om toptalent aan ons academisch medisch centrum te binden en te behouden. Op dit moment wordt de dienstverlening opnieuw gepositioneerd waardoor er veel ruimte is voor input. Het team bestaat uit een coördinator, een adviseur, een interim recruiter, een managementassistent en twee loopbaanadviseurs. De functie wordt hybride ingevuld, wat betekent dat je deels in het LUMC en deels vanuit huis werkt. Afspraken hierover worden op maat gemaakt.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, thuiswerkvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Hanneke Lobatto, coördinator Recruitment en Arbeidsmarkt.

E-mail: h.s.j.lobatto-hazewinkel@lumc.nl

Solliciteren