Psychodiagnostisch Medewerker

Medisch & klinisch

Je functie

Het team Psychosociale Zorg van het Willem Alexander Kinderziekenhuis zoekt voor haar polikliniek follow-up Neonatologie een psychodiagnostisch medewerker. Word jij onze nieuwe collega?

In het kort

• Je werkt in het Willem Alexander Kinderziekenhuis van het LUMC
• Je werkt met verschillende kinderen, hun ouders en naasten
• Je verricht ontwikkelings- of intelligentieonderzoek bij kinderen van 24 maanden, 5 ½ jaar en 8 jaar.
• Je neemt actief deel aan multidisciplinair overleg om mee te denken over de patiënten waarbij je betrokken bent.
• Je werkt op het raakvlak van somatiek en psychologie  

Wat ga je doen?

Als psychodiagnostisch medewerker verricht je onderzoek voor de polikliniek follow-up Neonatologie en bij patiënten die onder behandeling zijn bij de GZ-psychologen. Bij de polikliniek follow-up Neonatologie zie je kinderen terug die te vroeg en/of dysmatuur geboren zijn, kinderen met ernstige, rondom de geboorte verworven hersenafwijkingen en/of kinderen die een foetale behandeling hebben ondergaan. Je verricht zelfstandig (diagnostisch) ontwikkelings- of intelligentieonderzoek: met 24 maanden de Bayley scales III, met 5½ jaar de Wechsler Preschool Primary Scale of Intelligence (WPPSI III) en met 8 jaar de Wechsler Intelligence Scale for Children (WISC V). Op 5 ½- en 8-jarige leeftijd wordt, waar nodig, een non-verbale intelligentietest afgenomen (SON/WNV). De patiëntenpopulatie van de GZ-psychologen is divers en sluit aan bij de speerpunten van het WAKZ, naast neonatologie zijn dat cardiologie en stamceltransplantatie. Je werkt zowel ondersteunend voor de GZ-psychologen als zelfstandig in het uitvoeren van psychologische onderzoeken. Je draagt zorg voor rapportage van onderzoeks- en observatieresultaten en voor dossiervorming, secretariële ondersteuning en het beheer van diagnostisch materiaal. Tot je werkzaamheden behoren ook het opvragen van informatie, overleg met derden en het registreren van gegevens ten behoeve van wetenschappelijk onderzoek. Je werkt grotendeels zelfstandig, maar kunt ook sparren en leren van de kundige teamleden om je heen. Je werkt binnen het raakvlak van de somatiek en de psychologie en verdiept je in de achtergrond en behandeling van foetale aandoeningen, perinatale complicaties en ziektebeelden en de gevolgen van een premature geboorte. Je werk is heel dynamisch: je neemt bij een zeer gevarieerde populatie verschillende testen en vragenlijsten af. Ook heb je tijdens je werk te maken met verschillende ouders/verzorgers en hulpverleners, allemaal met een eigen referentiekader.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste psychodiagnostisch medewerker (hbo) of een basispsycholoog (wo) in het bezit van een basisaantekening psychodiagnostiek. Het is belangrijk dat je al ervaring hebt in het gestandaardiseerd afnemen en uitwerken van de verschillende psychologische onderzoeksmethoden en –technieken. Verder heb je tact en inlevingsvermogen nodig, omdat je te maken hebt met veel verschillende kinderen, ouders en zorgverleners. Ook weet je kinderen en hun ouders/verzorgers te motiveren en stimuleren in hun verdere ontwikkeling. We zijn op zoek naar een spin het web die het leuk vindt om processen voor het team te optimaliseren. Iemand die zowel dienstverlenend is, als zelfstandig kan werken. Iemand die ziet wat er nodig is en dit zelfstandig oppakt. Sterke communicatievaardigheden, overzicht bewaren en goed kunnen plannen en organiseren helpen je om succesvol te zijn in deze baan. Daarnaast verdient het de voorkeur dat je enige affiniteit hebt met (het doen van/verdiepen in) wetenschappelijk onderzoek

Meer informatie

De startdatum van deze functie is 1 oktober 2020. 

Onze voorkeur gaat uit naar een nieuwe collega beschikbaar is om op maandag, donderdag en vrijdag te werken. 

Je wordt ingeschaald in schaal 8 van de cao UMC, met een maximaal salaris van € 3.712,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Ook basispsychologen nodigen wij uit om te solliciteren. Indien je als basispsycholoog wordt aangesteld, worden de inhoud en de verantwoordelijkheden van je functie aangepast. Je maximale salaris bedraagt dan € 4.615,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek (schaal 10, cao UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Annemieke Hoek, tranplantatieverpleegkundige

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC is een modern en kindvriendelijk centrum voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. In het WAKZ worden na verwijzing van de kinderarts kinderen en jongeren onderzocht, begeleid en behandeld door medewerkers van het Team Psychosociale Zorg. Dit team bestaat uit pedagogisch medewerkers, maatschappelijk werkenden, leerkrachten, (GZ-)psychologen en psychiaters die elk vanuit hun eigen vakgebied een bijdrage leveren aan de zorg. De (GZ-)psychologen richten zich hierbij voornamelijk op ontwikkelingsproblemen, omgang met ziekte of lichamelijke klachten en medisch gerelateerde angsten of traumatische klachten. Daarnaast worden kinderen die tot een hoog risicogroep behoren  binnen een follow-up programma  gescreend op neurocognitieve tekorten en ontwikkelingsproblemen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om prematuur geboren kinderen en kinderen met een aangeboren hartaandoening. Je werkt in een dynamische omgeving met gedreven en betrokken medewerkers. Open communicatie, samenwerking en flexibiliteit staan bij ons centraal.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Sharon Olminkhof, GZ-psycholoog in het WAKZ
071-5297649

Solliciteren