Projectcontroller Onderzoeksprojecten  

Management & bedrijfsvoering

Je functie

Heb jij affiniteit met subsidies van wetenschappelijk onderzoek en ben je op de hoogte van (inter)nationale subsidiemogelijkheden? Dan ben jij mogelijk de projectcontroller / financieel adviseur waar wij voor ons onderzoeksprojecten naar op zoek zijn.

In het kort

• Je coördineert ingediende en goedgekeurde projectaanvragen
• Je signaleert relevante ontwikkelingen op het gebied van subsidies
• Je adviseert onderzoekers en het management van het LUMC
• Ook onderhoud je het contact met subsidiegevers

Wat ga je doen?

Als projectcontroller beheer je een projectenportefeuille van één of meerdere afdelingen. Je bent aanspreekpunt voor de projectleiders van gesubsidieerde onderzoekprojecten. Je adviseert bij het opstellen van de begroting zowel tijdens de subsidieaanvraagfase als na toekenning van het project en je ondersteunt de projectleider tijdens de uitvoering van het project bij de verschillende financiële aspecten. Bij de verantwoording van een project ben je de contactpersoon naar de externe accountant. Je voelt je prettig in de rol van sparringpartner voor projectleiders en instituutsmanagement. De nadruk van je werk als financieel projectcontroller ligt op de financiële sturing, het doorberekenen van verschillende scenario's en beheersing van onderzoeksprojecten. Met je werkhouding richt je je op continue verbeteren, samenwerken, vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Je zorgt ervoor dat je goed zichtbaar en benaderbaar bent. Je kunt daarbij gebruik maken het digitale projectmanagementsysteem Panama. Daar waar nodig heb je overleg met expert collega’s en of de subsidiegevers. Ook lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van beleid rondom het financieel-administratieve beheer van onderzoeksprojecten.  

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste en proactieve collega die geïnteresseerd is in een afwisselende functie. Je vindt het leuk om je vast te bijten in financiële vraagstukken en Excel kent voor jou weinig geheimen, daarnaast beschik je over een bedrijfseconomische opleiding op minimaal hbo-niveau. Je hebt ervaring met subsidies van wetenschappelijk onderzoek zoals H2020, ZonMW, KWF, NWO en collectebusfondsen. Ook heb je sterke communicatieve vaardigheden en een klantgericht werkhouding, waarbij Nee-zeggen ook een optie is. Je bent analytisch sterk en tevens een teamplayer. Het omgaan met tegengestelde belangen is voor jou geen probleem en je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels. Ten slotte ben je administratief sterk en kan je goed plannen en prioriteren.

Meer informatie

Sinds de Corona-maatregelen werken wij gedeeltelijk vanuit huis en gedeeltelijk op kantoor.. Met het inwerken houden we daarmee rekening. Werken in deeltijd is bespreekbaar.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Lars Meijer

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt voor het Projectenbureau, dat onderdeel is van het directoraat Financiën. Het Projectenbureau bestaat uit een team van 30 personen, waarbinnen de project controllers/financieel adviseurs en administratief medewerkers werkzaam zijn. Het Projectenbureau beheert momenteel 2.000 onderzoeksprojecten, waaronder internationale consortia, klinische studies en projecten in samenwerking met de industrie. Je werkt in een klein team met meerdere collega’s die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor één of meerdere divisies. Sinds 2020 werken we met een nieuw Projectbeheersysteem genaamd Panama. We zitten in een uitdagende en dynamische fase om het Projectenbureau klaar te stomen voor de toekomst.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Bart Vermeulen 

Contact: Bart Vermeulen, hoofd Projectenbureau, afdeling Projectenbureau

e-mail: B.T.Vermeulen@lumc.nl

Solliciteren