Projectapotheker Laboratorium

Medisch & klinisch

Je functie

De afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) van het LUMC is op zoek naar een apotheker die het laboratoriumteam komt versterken. Als projectapotheker krijg je een diverse rol ten aanzien van controle, advisering, en informatieverstrekking op het laboratorium van de ziekenhuisapotheek. Ben jij de geschikte kandidaat?

In het kort

• Je bent apotheker met interesse voor de ziekenhuisfarmacie
• Je adviseert, controleert en begeleidt analisten en artsen
• Je werkt in een bruisende omgeving
• Je bent nauwkeurig, analytisch ingesteld en communicatief vaardig
• Je houdt ervan om zelfstandig te werken, maar kent ook je kennisgrenzen 

Wat ga je doen?

Als projectapotheker Laboratorium houd jij je onder begeleiding van de laboratorium ziekenhuisapothekers met verschillende zaken bezig. Zo beoordeel je analyserapporten van grondstoffen en producten maar ook van geneesmiddelconcentraties in het bloed en farmacogenetische-analyses. Je geeft adviezen op basis van de resultaten. Daarnaast houd je je bezig met het opstellen van preparaatdocumenten en werk je aan projecten.  

Wat vragen wij?

Je hebt de opleiding tot apotheker succesvol afgerond. Daarnaast ben je in staat om helder en goed te communiceren op diverse niveaus, met zowel analisten, collega apothekers als artsen. Je bent analytisch ingesteld en in staat om zelfstandig gegevens te beoordelen. Je doorziet complexe processen en de risico’s die daaruit voortkomen en je bent in staat adequate verbeteringen voor te stellen. Je voelt je verantwoordelijk voor de patiëntveiligheid en je eigen projecten. Je kent je eigen kennisgrenzen en deinst er niet voor terug je begeleidende (ziekenhuis)apothekers tijdig om hulp te vragen.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 32 tot 36 uur per week. Je krijgt in eerste instantie een aanstelling voor één jaar, met uitzicht op een verlenging.  Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €4.481,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).
Voor deze functie kunnen referenties worden opgevraagd. 

Gerda Houweling 

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken bij de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT), sectie Laboratorium. Deze sectie beschikt over een zeer goed geoutilleerd en modern laboratorium waarin door circa vijftien analisten en vier ziekenhuisapothekers alle facetten van geneesmiddel-gerelateerd laboratoriumonderzoek bedreven worden. Het laboratorium voldoet aan GMP en is bezig met het behalen van ISO15189 certificering. Naast patiëntenzorg speelt wetenschappelijk onderzoek een belangrijke rol. Het laboratorium onderscheidt zich door het doen van farmacogenetische analyses en door intensieve betrokkenheid bij de TDM van transplantatie patiënten.  

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Jesse Swen, sectiehoofd, afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie
071 529 81 50
j.j.swen@lumc.nl

Solliciteren