Procescoördinator / secretaresse METC LDD

Facilitair & ondersteunend

Je functie

Van vraagbaak voor onderzoekers tot het verwerken van gegevens en het versturen van brieven: als procescoördinator / secretaresse ben jij een echte allrounder op administratief gebied. Lijkt het je bovendien interessant om je in te zetten voor wetenschappelijk onderzoek? Dan is de medisch-ethische toetsingscommissie Leiden Den Haag Delft (METC LDD) op zoek naar jou!

In het kort

• Je biedt ondersteuning en coördineert de medisch-ethische toetsingsprocedure van mensgebonden wetenschappelijk onderzoek
• Je verwerkt gegevens ter ondersteuning van de secretarissen, voorzitters en leden van de medisch-ethische toetsingscommissie
• Je adviseert onderzoekers en contactpersonen van farmaceutische bedrijven
• Je bereidt vergaderingen van de medisch-ethische toetsingscommissie voor
• Je kunt jezelf zowel in het Nederlands als het Engels goed uitdrukken

Wat ga je doen?

In deze uitdagende functie zorg je voor professionele en proactieve ondersteuning van de secretarissen, (vice)voorzitters en commissieleden. Dit doe je gedurende het gehele traject van indiening, bespreking en beoordeling van een onderzoeksprotocol. Bij de indiening zorg je ervoor dat de onderzoeker alle documenten voor de beoordeling juist heeft aangeleverd. Hierbij is het belangrijk dat je met de onderzoeker goed communiceert wat er nodig is. Veelal wordt er ook mondeling advies gevraagd. Gelukkig beschik jij over de juiste kennis van wet- en regelgeving, zodat je hierover goed kunt adviseren. Na de verwerking van de gegevens in de database, maak je het dossier klaar voor de commissievergadering waar het onderzoeksprotocol wordt besproken. Als de reactie van de commissie naar de onderzoeker is gestuurd, draag jij er zorg voor dat deze reactie opnieuw wordt besproken. Ook ben je verantwoordelijk voor de administratieve ondersteuning van de voortgang -en eindrapportages. Tot slot verzorg je ook locaties en catering voor bijeenkomsten, signaleer je knelpunten en draag je (pro)actief oplossingen aan.

Wat vragen wij?

De procescoördinator die wij zoeken beschikt over hbo-werk en denkniveau. Je bent bekend met de wereld van medisch onderzoek en kennis van medische terminologie is een pre. Verder heb je ervaring in het beheer en in de verwerking van gegevens. Je hebt een proactieve houding om knelpunten te signaleren en hiervoor oplossingen aan te dragen, en je beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Je kunt je zowel in het Nederlands als Engels (mondeling en schriftelijk) goed uitdrukken. Je weet het werk goed te plannen, te coördineren en te prioriteren. Hiervoor is het nodig dat je verbanden kunt leggen. Daarbij heb je een flexibele houding, en ben je betrokken en enthousiast. Je gaat vertrouwelijk om met informatie, werkt accuraat en bent stressbestendig. Tot slot ben je vaardig in dataverwerkings- en softwarepakketten.

Meer informatie

Voor deze functie kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De medisch-ethische toetsingscommissie Leiden Den Haag Delft (METC LDD) is een erkende METC die onderzoekdossiers toetst voor medisch wetenschappelijk onderzoek op basis van de wet medisch-wetenschappelijk onderzoek met mensen (WMO). De METC, gehuisvest in het LUMC in Leiden, beoordeelt jaarlijks enkele honderden onderzoeksprotocollen en blijft ook daarna betrokken bij de onderzoeken. Bij het secretariaat van de METC worden de onderzoeksprotocollen voorbereid om door de commissie te worden beoordeeld. Dossiers worden gecontroleerd op volledigheid en daarnaast inhoudelijk getoetst aan wet- en regelgeving. Het secretariaat bestaat op dit moment uit een teamleider, vijf secretarissen en vier procedurecoördinatoren.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Nicole Feller, teamleider METC LDD
071-526 51 06
n.feller@lumc.nl

Solliciteren