Postdoc Organisch Chemicus

Medisch & klinisch

Je functie

We zijn op zoek naar een bekwame en gemotiveerde Postdoc die ons kan helpen bij het ontwikkelen en produceren van innovatieve geneesmiddelen voor klinisch onderzoek. Binnen het onderzoeksthema Academic Pharma vertaalt onze afdeling innovatieve therapeutische peptiden, evenals fluorescente en radio-isotoop-gelabelde beeldvormingsmiddelen vanuit het laboratorium naar gebruik in klinische studies. Het LUMC heeft een unieke positie binnen de academische ziekenhuiswereld als het gaat om de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden voor verschillende aandoeningen. Wekt dit jouw interesse? Dan ben jij de nieuwe collega die wij zoeken!

In het kort

• Je komt te werken op de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie, meer specifiek op de Interdivisie GMP-faciliteit van het LUMC (IGFL)
• Je helpt bij het ontwikkelen, synthetiseren en produceren van innovatieve medicijnen voor klinisch onderzoek
• Je bent een enthousiaste collega met ervaring in de organische/medicinale chemie met affiniteit voor medicijnontwikkeling en ontwikkeling van nieuwe methoden 

Wat ga je doen?

Wij vervaardigen fluorescerende labels en radioliganden, gekoppeld aan synthetische peptiden en/of antilichamen volgens ‘Good Manufacturing Practices’. We verwachten dat je helpt bij het ontwerp en de synthese van deze producten. Ook draag je bij aan het onderhouden en verbeteren van ons kwaliteitssysteem.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega met een PhD in de organische/medicinale chemie of een vergelijkbaar vakgebied. Je hebt affiniteit met of ervaring met scheidings- en analysetechnieken, zoals HPLC en/of massaspectrometrie. Affiniteit en ervaring met peptidesynthese, GMP-productie of radiofarmaca is een groot pluspunt. Je bent creatief, professioneel en nauwkeurig en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

Meer informatie

We bieden je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar, met mogelijke verlenging.

Lees hier meer over onze GMP-faciliteit voor innovatieve geneesmiddelen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je komt te werken op de Interdivisie GMP-faciliteit van het LUMC (IGFL), onderdeel van de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie. Je directe collega's zijn een interdisciplinair team van organisch chemici, technici, apothekers, radiochemici, onderzoekers en biologen. Onze afdeling beschikt over drie ultramoderne GMP-faciliteiten (conventionele geneesmiddelen, ATMP/peptiden en chemische synthese, en een GMP-radiochemiefaciliteit), evenals laboratoria en onderzoeksgroepen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van geneesmiddelen. We werken nauw samen met de afdelingen Chirurgie, Radiologie en Medische Oncologie, andere academische ziekenhuizen en diverse innovatieve farmabedrijven op het Leiden Bio Science Park.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Rob Valentijn, senior onderzoeker chemische synthese, afdeling KFT
071-5299035
E-mail: a.r.p.m.valentijn@lumc.nl

Solliciteren