Postdoc Cel en Chemische Biologie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij als postdoc deel uitmaken van een ZON-MW-project over het ontwikkelen van strategieën om de uitzaaiingen van kwaadaardige kankercellen tegen te gaan en deze weer therapiegevoelig te maken? Solliciteer dan direct op deze mooie postdoc positie!

In het kort

• Je maakt deel uit van onze onderzoeksgroep die zich richt op het bestuderen van signaaltransductie processen in menselijke cellen
• Je bestudeert de belangrijke rol van TGF-beta in de epitheliale naar mesenchymale transitie van kankercellen en onderzoekt hoe we met behulp van bestaande medicijnen het kwaadaardige gedrag van mesenchymale kankercellen kunnen tegen gaan
• Je hebt een PhD-graad in de celbiologie/biochemie of vergelijkbaar

Wat ga je doen?

De meeste kankerpatiënten overlijden aan kwaadaardige uitzaaiingen, of doordat de patiënten ongevoelig zijn geworden voor chemotherapie. In dit multidisciplinaire project, hetgeen zal worden uitgevoerd in samenwerking met ErasmusMC en TuDelft, streven we ernaar om bestaande medicijnen een herbestemming te geven opdat deze selectief het gedrag van agressieve kankercellen veranderen naar niet-invasieve en therapiegevoelige kankercellen of veranderen in goedaardige vetcellen. Dit zal worden uitgevoerd door gebruik te maken van een bibliotheek van meer dan 5685 chemische verbindingen/drugs. De initiële resultaten van de screens zien er veelbelovend uit. Je maakt gebruik van celbiologie, biochemie en in vivo kanker modellen. In samenwerking met collega’s zul je ook het effect van geselecteerde verbindingen/drugs uittesten op circulerende tumor cellen van borst- en longkanker patiënten onderzoeken.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde en resultaat gedreven postdoc. Je bent gepromoveerd in de celbiologie/biochemie of in een vergelijkbare richting. Daarnaast heb je ervaring met moleculaire celbiologie en het bestuderen van signaaltransductie. Het is een pre als je kennis hebt van zebravis of muis xeno-transplantaat kankermodellen. Je bent creatief en professioneel, en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Meer informatie

In eerste instantie bieden we jou een arbeidsovereenkomst voor twee jaar, met mogelijke verlenging tot vijf jaar, de gehele duur van het project.

Voor meer informatie over de onderzoeksgroep, bezoek de website.

Het geven van een presentatie behoort mogelijk tot de assessment. Ook kunnen we referenties opvragen, voeg daarom de namen en contactinformatie van drie referenties bij.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Prasanna Iyengar

Prasanna Iyengar

“Het belangrijkste en meest bijzondere in mijn werk bij het LUMC zijn de collega’s.”

Je werkplek

De afdeling Cel en Chemische Biologie bestaat uit multidisciplinaire onderzoeksgroepen en biedt een motiverende en vriendelijke werkomgeving waar regelmatig seminars en multidisciplinaire meetings plaatsvinden. Het Ten Dijke laboratorium is geïnteresseerd in hoe cellen met elkaar communiceren, hoe miscommunicatie kan leiden tot ziekten, zoals kanker, en hoe nieuwe mechanistische inzichten kunnen worden toegepast in nieuwe therapieën.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Peter ten Dijke, professor, afdeling Cel en Chemische Biologie
071 526 9271
p.ten_dijke@lumc.nl

Solliciteren