Postdoc SUMO & Ubiquitine in de Celcyclus

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Wil jij als postdoc deel uitmaken van een TOP-project over de rol van small ubiquitin-like modifier (SUMO) en ubiquitine in de celcyclus? Solliciteer dan direct!

In het kort

• Je maakt deel uit van onze onderzoeksgroep die zich richt op de mechanismen van post-translationele eiwitmodificatie door SUMO en ubiquitine
• Je bestudeert de belangrijke rol van SUMO en ubiquitine tijdens de celcyclus op een proteoom-breed niveau en op het niveau van individuele doeleiwitten
• Je hebt een PhD-graad in de biomedische wetenschappen of vergelijkbaar 

Wat ga je doen?

Als lid van ons onderzoeksteam bestudeer je de crosstalk mechanismen tussen de post-translationele eiwitmodificaties ubiquitine en SUMO (Small Ubiquitin-like Modifier). Zo onderzoek je de belangrijke rol die SUMO en ubiquitine samen spelen tijdens de celcyclus. Dit doe je op het niveau van het volledige proteoom en op het niveau van individuele doeleiwitten. Ons team is geïnteresseerd in mechanismen en functionele consequenties van post-translationele modificaties door SUMO en ubiquitine. We integreren biochemie, celbiologie en proteomics en gebruiken state-of-the-art microscopen en massa-spectrometers om nieuw inzicht te verkrijgen in SUMO- en ubiquitine-signaaloverdracht. We hebben laten zien dat SUMO-2/3 kettingen vormen en dat deze SUMO-familieleden samenwerken met het ubiquitine-proteasoomsysteem om de afbraak van doeleiwitten te reguleren. Recent hebben we innovatieve methodologie ontwikkeld om SUMO-signaaloverdracht en crosstalk tussen SUMO en ubiquitine op grote schaal in kaart te kunnen brengen. Hierbij focussen wij op de rol die deze modificaties spelen tijdens de celcyclus.

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste, gemotiveerde en resultaat gedreven postdoc. Je bent gepromoveerd in de  Biomedische Wetenschappen of in een vergelijkbare opleiding. Verder heb je ervaring met eiwitbiochemie, moleculaire biologie, celbiologie en het bestuderen van de celcylus. Het is een pre als je kennis hebt van ubiquitine/SUMO signaaloverdracht en proteomics. Je bent creatief en professioneel, en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift.

Meer informatie

Zie onze website voor meer informatie over de groep: http://ccb.lumc.nl/about-the-vertegaal-lab-35

Voor deze vacature kunnen wij referenties opvragen. Voeg daarom de namen en contact informatie van drie referenten toe. Ook het geven van een presentatie kan tot de procedure behoren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Prasanna Iyengar

Prasanna Iyengar

“Het belangrijkste en meest bijzondere in mijn werk bij het LUMC zijn de collega’s.”

Je werkplek

Binnen de afdeling Cel en Chemische Biologie onderzoekt een team van professionals de functionele regulatie van eiwitten door post-translationele modificaties inclusief SUMOylering, ubiquitylering en fosforylering. Zo verkrijgen wij inzicht in fundamentele levensprocessen op moleculair niveau en in ziekte-geassocieerde deregulatie van deze processen. Onze onderzoeksgroep behoort tot het LUMC-profileringsgebied Kanker Pathogenese & Therapie. De afdeling is lid van de onderzoeksschool Medisch Genetisch Centrum Zuid-West Nederland (MGC).

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Alfred Vertegaal, groepsleider Cel en Chemische Biologie
071 526 96 21
vertegaal@lumc.nl

Solliciteren