Postdoc KNO

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Klinkt onderzoek naar in vitro modellen van het binnenoor en validatie van nieuwe behandelingen je als muziek in de oren? Ben je geïnteresseerd in het uitvoeren van klinisch relevant benchside onderzoek? Dan ben jij de postdoc die wij zoeken!  

In het kort

• Je bent onderdeel van het Leiden Universitair Medisch Centrum en de reNEW consortium (Novo Nordisk Foundation Center for Stem Cell Medicine)
• Je zult werken aan het binnenoor in een nieuwe state of the art onderzoeksinstelling omringd met onderzoeksgroepen die werken aan andere orgaansystemen
• Je zult werken met menselijk weefsel, stamcellen, organoïden en on-a-chip modellen
• Je zult medische/genetische behandelingen valideren met behulp van patiënt-derived binnenoor organoïden
• Je bent in het bezit van een PhD in een medisch, biologisch, technisch of neurologisch veld
• Je hebt ervaring met culture systemen en bij voorkeur read-out assays    

Wat ga je doen?

Ongeveer 6% van de wereld populatie lijdt aan een afwijking aan het binnenoor wat kan leiden tot evenwichtsproblemen en/of gehoorverlies. Onze onderzoeksgroep is uniek doordat wij uitsluitend met menselijk weefsels werken waarin wij de ontwikkeling van het binnenoor (foetaal weefsels, volwassen weefsels verkregen tijdens operatie en stamcellen) bestuderen. Je zult werken aan patiënt-derived binnenoor menselijke stamcellen modellen (organoïden, on-chip) en valideert de nieuwste medische/genetische therapieën. Je zult ook minstens één PhD-kandidaat begeleiden.  

Wat vragen wij?

Wij zijn op zoek naar een ambitieuze kandidaat met een PhD in biomedische wetenschappen die onze kennis over organoïden, microfluidics en organ-on-chips systemen kan versterken. Omdat we het effect van nieuwe genetische therapieën op cel correctie en functie gaan onderzoeken, is ervaring met read-out assays om cel functie te onderzoeken een groot pluspunt. Kennis van het binnenoor is niet per se vereist. Onze ideale kandidaat kan zowel zelfstandig als in teamverband werken en is geïnteresseerd in het (mede) begeleiden van een PhD-kandidaat.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Het salaris is afhankelijk van je opleiding en ervaring en bedraagt maximaal €  4.800,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10, CAO UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Berend van Meer, postdoc

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je zult onderdeel zijn van de OtoBiology Leiden onderzoeksgroep in de KNO-afdeling, wat onder leiding is van dr. Heiko Locher. Verder ben je onderdeel van reNEW (www.renew.science) en ben je ook gebonden aan het nieuwe onderzoek gebouw in het Leiden Bio Science Park (the Mirai House). Wij zullen samenwerken met andere onderzoeksgroepen die werken met vergelijkbare modellen in verschillende orgaansystemen. Dit zal een grote leer- en onderzoek omgeving zijn met state of the art faciliteiten en technieken. Ook biedt het grote netwerk van internationale onderzoekers potentie voor toekomstige carrière stappen.  

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Anneloes Zweedijk-Hoevers, Managementassistent, KNO
071 526 24 34
E-mail: a.zweedijk-hoevers@lumc.nl

Solliciteren