Postdoc Humane Genetica

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor een samenwerkingsproject met een farmaceutisch bedrijf is er een postdocpositie beschikbaar op de afdeling Humane Genetica. Binnen dit onderzoeksproject werk je aan het ontwikkelen van een op antilichamen gebaseerde therapie tegen spierdegeneratie bij volwassenen. Ben jij de postdoc die we zoeken?

In het kort

• Je hebt een PhD Moleculaire Biologie, Genetica of vergelijkbaar
• Je ervaring met klonen (expressiesystemen), RNA en eiwitprocedures
• Je hebt ruime ervaring met celbiologie en high-throughput op imaging gebaseerde screens
• Je hebt ervaring met muisfysiologie en -histologie
• Je hebt een artikel 12-/13f-kwalificatie waardoor je met muismodellen mag werken
• Je bent communicatief vaardig, goed georganiseerd, zelfstandig en bereid de leiding te nemen 

Wat ga je doen?

Lees de volledige functie in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

We zoeken een kandidaat met ruime ervaring in celbiologie en moleculaire biologie. Ervaring met high-throughput imaging screens is ook belangrijk. Omdat je gaat werken met muismodellen is het belangrijk dat je een artikel 12-/13f-kwalificatie hebt en ervaring hebt met muisfysiologie en -histologie. Je bent zeer gemotiveerd, creatief en bereid een groep te leiden. Binnen dit project is de voertaal in principe Engels en daarom is het belangrijk dat je vloeiend bent in de Engelse taal en over uitstekende communicatieve en organisatorische vaardigheden beschikt.  

Meer informatie

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd. Het geven van een presentatie behoort tot de procedure. Er worden één of meerdere sollicitatiegesprekken gevoerd.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar, met uitzicht op verlenging tot twee jaar.

Meer informatie vind je in de Engelse vacaturetekst.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.  

Berend van Meer, postdoc

Berend van Meer

“Het LUMC is een essentiële bouwsteen voor onderzoek en zorg.”

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. Het onderzoek richt zich op de (epi)genetische aspecten van monogene, multifactoriële en verworven ziekten en de vertaling naar klinische toepassingen. De afdeling bestaat uit 23 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema's. Meer details lees je in de Engelse tekst.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: dr. Vered Raz, afdeling Humane Genetica
071 526 94 88
v.raz@lumc.nl

Solliciteren