Physician Assistant in Opleiding

Medisch & klinisch

Je functie

Heb je de ambitie om de opleiding tot physician assistant te volgen? Werk je graag in een academische omgeving met een complexe patiëntengroep? Dan is dit een interessante vacature voor jou!  

In het kort

• Als physician assistant verleen je, onder supervisie van de neurochirurg, medische zorg aan je patiënten
• De opleiding duurt 2,5 jaar en volg je aan de Hogeschool Utrecht
• Je hebt een afgeronde (para)medische HBO opleiding en minimaal 5 jaar werkervaring als bv verpleegkundige, operatie assistent of fysiotherapeut
• Je hebt affiniteit met het specialisme neurochirurgie
• Je bent een teamplayer, patiëntgericht en collegiaal  

Wat ga je doen?

Als physician assistant vervul je de taken van een zaalarts, ben je casemanager en verricht je poliklinische spreekuren. Daardoor ben je een belangrijke schakel bij het realiseren van kwaliteit en continuïteit van de medische zorg op de verpleegafdelingen en de polikliniek. Uiteraard staat de patiënt centraal. Je verleent, onder supervisie van de neurochirurg, medische zorg aan je patiënten. Je bent continue bezig met het ontwikkelen, evalueren en optimaliseren van het zorgbeleid op onze afdelingen en begeleidt je coassistenten, assistenten niet in opleiding (ANIOS), neurologen in opleiding die in het kader van hun specialisatie 3 maanden stage doen, ziekenhuisartsen in opleiding en verpleegkundigen om tot de beste zorg te komen. We leveren kwaliteit door samen onze afdeling vorm te geven en doorlopend te werken aan optimalisatie als team en als individuele professional. De opleiding tot Physician Assistant is een duale hbo-masteropleiding, waarin leren en werken wordt gecombineerd. De opleiding duurt 2,5 jaar en volg je aan de Hogeschool Utrecht. Praktijkervaring doe je voornamelijk op, op de afdeling en polikliniek Neurochirurgie. Daarnaast loop je stage bij verschillende andere afdelingen en poliklinieken in het LUMC. Na deze 2,5 jaar ben je in staat je eigen medisch handelen wetenschappelijk te onderbouwen.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde HBO opleiding, bij voorkeur HBO-V, fysiotherapie, operatieassistent of een andere (para)medische opleiding. Je hebt affiniteit met het specialisme neurochirurgie en bent zeer patiëntgericht. Verder ben je een teamspeler en collegiaal en beschik je over hbo- werk- en denkniveau. Ook beschik je over het organisatietalent en doorzettingsvermogen om de combinatie van werken en leren tot een succes te maken. Je bent in staat verschillende taken te combineren en kan snel schakelen. Je kan prima zelfstandig functioneren, bent stressbestendig en leergierig. Tot slot heb je binding met onderwijs en het opleiden van arts-assistenten.

Meer informatie

Voor deze vacature zullen referenties worden opgevraagd.

Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met dr. Ralph de Boer, chef polikliniek Neurochirurgie, afdeling Neurochirurgie, E-mail: R.de_Boer.NECH@lumc.nl of bij Els Duym, PA Neurochirurgie, afdeling Neurochirurgie, telefoon: 071 529 84 72, E-mail: e.f.m.den_hollander-duym@lumc.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Bas Komen, Verpleegkundige Spoedeisende Hulp

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Als physician assistant in opleiding word je aangesteld op de afdeling neurochirurgie. De afdeling neurochirurgie beschikt medio 2023, samen met de afdeling neurologie over 51 bedden, waaronder 10 neuromedium care bedden, op twee nieuwe verpleegafdelingen. Op de afdeling werken vier arts-assistenten niet in opleiding, twee neurologie assistenten in opleiding en drie physician assistants. In het LUMC bestaat de neurochirurgische portefeuille voor meer dan 80 % uit innovatieve en Topreferente (TRF) zorg en de WBMV-centrum afhankelijke neurochirurgische interventies waaronder o.a. boorgaten voor bloedingen bij ouderen en drains voor hydrocephalus, alsmede zorg noodzakelijk voor TRF’s van samenwerkende LUMC specialismen zoals: het Universitair Neuro Vasculair Centrum (UNVC), Centrum voor Endocriene Tumoren Leiden (CETL) tevens European Expert Center for Rare Diseases, KNO, Long-oncologie/chirurgie, Hemato-oncologie, Klinische Oncologie (Sarcomen, Chordomen), Orthopedie, Holland PTC en Neurotraumatologie (Landelijk centrum voor Complexe Zenuwletsels e.g. Plexus Brachialis en Craniocervicale fracturen). De zorg die we in het LUMC leveren is multidisciplinair en bestaat m.n. uit de diagnostiek en behandeling van patiënten met schedelbasis- of hypofyse pathologie, bottumoren, spinale intradurale of intramedullaire tumoren, craniocervicale problematiek en zenuwpathologie. Het LUMC vormt samen met de afdelingen neurochirurgie van de twee Haagse STZ ziekenhuizen, het Haaglanden Medisch Centrum en het HagaZiekenhuis, het Universitair Neurochirurgisch Centrum Holland (UNCH). Het UNCH is inmiddels 1 van de grootste Neurochirurgische centra van NL en kent voor de midden tot hoog complexe zorg een supra regionaal en voor de TRF zorg een landelijk verwijsbeleid. Binnen het UNCH wordt de complexe neurochirurgische zorg op die locatie geleverd waar de meeste waarde voor de patiënt kan worden toegevoegd. De vakgroepen Neurochirurgie van het UNCH bestaan uit 24 neurochirurgen waarvan er 11 werkzaam zijn in het LUMC. De opleiding tot neurochirurg wordt binnen het UNCH vormgegeven en omvat het gehele neurochirurgische portfolio. In totaal zijn 6 - 7 assistenten in opleiding welke rouleren tussen HMC en LUMC.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantiegeld, fietsregeling en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze pensioenregeling bij het ABP, waarbij het LUMC maar liefst 70% van je pensioenpremie betaalt en je netto meer salaris over houdt.

Contact: Els Duym, PA Neurochirurgie, afdeling Neurochirurgie
071 529 84 72
E-mail: e.f.m.den_hollander-duym@lumc.nl

Solliciteren