PhD-kandidaat Biostatistiek

Onderzoek & onderwijs

Je functie

We zijn op zoek naar een gemotiveerde PhD-kandidaat voor een doctoraatsproject in Biostatistiek. Dit project richt zich op nieuwe statistische methoden voor het afleiden van op omica gebaseerde biologische leeftijdsvoorspellers.

In het kort

• Je bent in het bezit van een masterdiploma in wiskunde, statistiek, biostatistiek of een vergelijkbare richting.
• Je hebt uitstekende programmeervaardigheden in R of andere statistische programmeertalen
• Je bent zeer geïnteresseerd in nieuwe statistische methodes en je hebt een grote interesse in medische toepassingen

Wat ga je doen?

Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een masterdiploma in wiskunde, statistiek, biostatistiek of een vergelijkbare studierichting met een sterke wiskundige achtergrond en je bezit een grote interesse in medische toepassingen. Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Engels en werkt graag samen met onderzoekers buiten je eigen vakgebied. Uitstekende programmeervaardigheden in R of andere statistische scripting talen zijn essentieel.

Meer informatie

Als PhD-kandidaat word je aangesteld voor de duur van de opleiding, namelijk vier jaar. Je salaris bedraagt maximaal  2.495,- in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC).

Meer informatie over deze vacature vind je in de Engelse vacaturetekst.

Het geven van een presentatie behoort tot de procedure.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) is een modern kenniscentrum met meer dan 7.000 medewerkers die gepassioneerd zijn over het bestrijden van ziekten en het verbeteren van de patiëntenzorg door middel van wetenschappelijk onderzoek. De sectie Medische Statistiek en Bio-informatica van de afdeling Biomedical Data Sciences is de grootste biostatistische groep in Nederland en heeft een sterke internationale reputatie op het gebied van onderzoek naar hoog-dimensionale data, genetica, overlevingsanalyse en causaliteit. Je werkt hier in een bruisende omgeving met 12 vaste onderzoek statistici, 5 postdocs en 8 promovendi. De groep is gepositioneerd binnen de toegepaste context van het Medisch Centrum en werkt intensief samen met medische onderzoekers. Ook bestaat er een sterke band met de groep wiskundige statistiek van de Universiteit Leiden.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Mar Rodrigues Girondo, assistant professor, afdeling Biomedical Data Sciences

M.Rodriguez_Girondo@lumc.nl

Solliciteren