PhD-kandidaat Personalized Medicine

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij interesse in een PhD-onderzoek gericht op het ontwikkelen van een framework voor optimale therapiekeuze voor individuele patiënten? Wil je zowel theoretische aspecten als praktische toepassingen van voorspellende modellen onderzoeken bij twee medische problemen? Dan is dit de PhD-positie voor jou.

In het kort

• Je hebt een mastergraad Gezondheidswetenschappen, Biomedische Wetenschappen, Epidemiologie of een vergelijkbare opleiding met raakvlakken met biostatistiek
• Je bestudeert statistische methoden en analyseert hun eigenschappen
• Je doet onderzoek naar op de patiënt toegesneden gebruik van therapie in de geneeskunde  

Wat ga je doen?

Binnen dit promotietraject ga je de uitdaging aan om de beste behandeling te bepalen voor individuele patiënten (‘Personalized Medicine’). Je bestudeert statistische methoden en analyseert hun eigenschappen, bijvoorbeeld door simulatiestudies. Je past deze methoden toe in twee klinische projecten, waar je gebruik maakt van nieuw verzamelde gegevens en eerder verzamelde gegevens voor geavanceerde analyses. Je voert statistische analyses uit, interpreteert de resultaten, en rapporteert in de internationale literatuur en op congressen. Het project dient te resulteren in een PhD.

Wat vragen wij?

Je bent nieuwsgierig en analytisch, kunt goed in teamverband werken en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift. Uiteraard spreek je naast Nederlands ook goed Engels. Qua vooropleiding heb je een afgeronde masterstudie Gezondheidswetenschappen, Biomedische Wetenschappen of Epidemiologie, met belangstelling voor statistische methoden en technieken (of vergelijkbaar alternatief). Ervaring met programmeren en het gebruik van verschillende analysesoftwarepakketten (R, SPSS, etc.) is een pre. Bij voorkeur heb je al eerder statistische analyses uitgevoerd voor een medisch onderzoeksproject.

Meer informatie

Je krijgt in eerste instantie een proeftijdaanstelling voor één jaar, met mogelijke verlenging tot vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand. Bij een vervolgaanstelling in een promotietraject zal dit oplopen tot maximaal € 3.103,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, cao UMC).

Voor deze vacature worden referenties opgevraagd.

Je kunt ook contact opnemen met prof. dr. Saskia Le Cessie, hoogleraar statistische methoden in de klinische epidemiologie 071 526 21 24. 

Leoni Abendstein

Leoni Abendstein

“Iedereen is vervangbaar, maar een team bestaande uit de ideale mix van individuen is onvervangbaar.”

Je werkplek

Als promovendus word je aangesteld bij de sectie Medische Statistiek, afdeling Biomedical Data Sciences. Binnen de afdeling werken klinisch epidemiologen, gezondheidseconomen, statistici en andere professionals samen op het gebied van het ontwikkelen en verantwoord toepassen van moderne methoden voor medisch onderzoek. In het huidige onderzoeksproject staat de rol van voorspelmodellen centraal, waarbij we samenwerken met relevante klinische afdelingen en met andere binnen- en buitenlandse onderzoeksinstellingen.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert je bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: prof. dr. Ewout Steyerberg, hoogleraar klinische biostatistiek en medische besliskunde
071  526 97 00

Solliciteren