PhD-kandidaat Medische Besliskunde / Radiotherapie / Oogheelkunde

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Heb jij een (sociaal) wetenschappelijke studie succesvol afgerond? En heb jij affiniteit met wetenschappelijk onderzoek? Dit is jouw kans om mee te werken aan een door KWF Kankerbestrijding gefinancierde studie naar oogmelanoom behandeling, wanneer zowel een operatie als protonentherapie goede opties zijn. Omschrijven we jou? Solliciteer dan meteen!

In het kort

• Je onderzoekt de voorkeuren van patiënten voor uitkomsten en bijwerkingen van de behandelingen middels de ontwikkeling en uitvoering van een ‘discrete choice experiment’
• Je onderzoekt hoe artsen en patiënten tot de keuze voor behandeling komen door het analyseren van audio opnames en vragenlijsten
• Je onderzoekt wat de uitkomsten na operatie en na protonentherapie zijn met eerder verzamelde data
• Je analyseert de verkregen data en publiceert deze in wetenschappelijke publicaties 

Wat ga je doen?

Je draagt bij aan de studie ‘Proton therapy and enucleation for eye melanoma: treatment outcomes and patient involvement in treatment decision-making and 3D-imaging treatment planning'. Deze studie maakt deel uit van een langer lopende studie naar kwaliteit van leven van patiënten die zijn behandeld voor een oogmelanoom, de PROQEM studie. Jouw deelproject richt zich op de uitkomsten van behandeling na chirurgie en protonentherapie, op hoe patiënten behandeluitkomsten waarderen en op patiëntbetrokkenheid in besluitvorming over behandeling. Je werkt hierin samen met een onderzoeksassistent, de projectleiders en een tweede PhD-kandidaat die bijdraagt aan een ander deelproject binnen deze studie. De projectleiders zijn verbonden aan de afdelingen Radiotherapie, Oogheelkunde en de sectie Medische besliskunde. Voor dit project voer je literatuuronderzoek uit, je werft en interviewt zorgverleners en patiënten en voert een survey uit. Op grond van de resultaten ontwerp je en voer je een ‘discrete choice experiment’ uit onder patiënten. Je codeert en analyseert de interviews en opnames van consulten, en je analyseert de follow-up data uit vragenlijsten. Daarnaast analyseer je de data van de oncologische uitkomsten, bijwerkingen en kwaliteit van leven die reeds in het kader van de PROQEM studie verzameld worden. Je schrijft je bevindingen op in wetenschappelijke publicaties en presenteert bevindingen op (internationale) wetenschappelijke congressen. De publicaties monden uit in een proefschrift. Daarnaast begeleidt je minimaal één master student in deze periode.

Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiaste PhD-kandidaat met een afgeronde wetenschappelijke opleiding Gezondheidswetenschappen, Geneeskunde, Psychologie, of aanverwante sociaalwetenschappelijke opleiding. Je ben accuraat, proactief, doortastend en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je kunt je goed mondeling en schriftelijk in zowel het Nederlands als Engels uitdrukken. Zelfstandig werken gaat je zeer goed af, en je functioneert ook goed in teamverband. Ervaring met de uitvoering of ondersteuning van medisch wetenschappelijk onderzoek is een pre.

Meer informatie

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.196,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Deze vacature is mogelijk gemaakt dankzij financiering van KWF Kankerbestrijding.


Voor meer informatie over het aandachtsgebied oogkanker binnen de afdeling Radiotherapie, zie
hier .


Klik
hier voor meer informatie over het onderzoek van de afdeling Oogheelkunde, en hier over oogmelanomen in het bijzonder.


Kijk ten slotte
hier voor meer informatie over de Samen Beslissen onderzoekslijn van Medische Besliskunde.


Na uitnodiging voor een gesprek kunnen we referenties opvragen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Baoxu Pang

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Je werkt samen met medisch specialisten en onderzoekers van de afdelingen Radiotherapie, Oogheelkunde en sectie Medische besliskunde. Je komt te werken binnen de sectie Medische besliskunde van de afdeling Biomedical Data Sciences. Deze sectie is een interdisciplinaire onderzoeksafdeling waar psychologen, gezondheidswetenschappers, artsen en economen medische besluitvorming onderzoeken en ondersteunen. De onderzoekers binnen de onderzoekslijn Samen Beslissen/Patient-Provider Decision Making doen met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden onderzoek naar de besluitvorming. De formele aanstelling is bij de afdeling Radiotherapie.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: Arwen Pieterse, associate professor, Medische Besliskunde
071 526 58 80
a.h.pieterse@lumc.nl

Solliciteren