PhD-kandidaat KNO

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde (KNO) zijn we op zoek naar een enthousiaste PhD-kandidaat. Binnen deze studie richt je je op mensen met hoorimplantaten en onderzoek je hoe zij met behulp van deze implantaten beter kunnen horen. Herken jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan direct.

In het kort

• Je hebt een afgeronde masteropleiding op (bio)medisch en/of fysisch gebied
• Je gaat onderzoek doen naar gebruikers van binnenoorimplantaten, om het spraakverstaan te verbeteren met name in achtergrondlawaai
• Dit doe je door onderzoek met behulp van algoritmen en AI, welke je op effectiviteit zult testen 

Wat ga je doen?

Voor deze functie word je aangesteld op grond van de INTENSE NWO Crossover - onderzoeksfinancieringssubsidie bij het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten, onderdeel van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde . Je gaat onderzoek doen naar gebruikers van cochleaire (binnenoor)implantaten (CI’s), met een focus op front-end processing algoritmes (bijvoorbeeld ruis- en  nagalmonderdrukking en beamforming) om het spraakverstaan te verbeteren en de luisterinspanning in moeilijke luisteromstandigheden te verminderen. Je begint met het testen van bestaande verwerkingsalgoritmen en je bent later ook betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe geavanceerde algoritmen op basis van kunstmatige intelligentie (AI), in nauwe samenwerking met het Donders Instituut in Nijmegen. Je test de algoritmen op effectiviteit tijdens en na de ontwikkeling. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bouwen van een testopstelling die lijkt op echte luisteromstandigheden om de spraakherkenning te evalueren. Dit kan ofwel fysiek, of door middel van virtual reality worden ontworpen. Je werkt nauw samen met de groep van Sophia Kramer (Auditory Functioning and Participation) van het VuMC, die verantwoordelijk is voor het verzamelen van omgevingsgeluiden.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde masteropleiding op medisch en/of fysisch gebied. Daarnaast heb je een goed begrip van signaalverwerking en het auditieve systeem. Ervaring met MATLAB is een pre. Je bent communicatief vaardig in het Nederlands, omdat alle luistertests in het Nederlands worden afgenomen, en in het Engels vanwege het internationale karakter van de onderzoeksgroep. 

Meer informatie

Het salaris begint met €2.495,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot €3.196,- in het vierde jaar (schaal pro, CAO UMC).

Klik hier voor meer informatie over INTENSE NWO Crossover - onderzoeksfinancieringssubsidie 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoeksteam van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten doet translationeel onderzoek ingebed in een acadermisch-klinische omgeving. Speerpunten hierbij zijn oorziekten en hoorimplantaten, stemafwijkingen, schedelbasistumoren, oncologie  en plastische aangezichtschirurgie. Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken in de kliniek en in onderzoek. Denk hierbij aan KNO-artsen (in opleiding), klinisch-fysici / audiologen, biologen en paramedici.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.

Contact: H. Christiaan Stronks, onderzoeker, afdeling KNO
071 526 49 10
h.c.stronks@lumc.nl

Solliciteren