PhD-kandidaat Farmaceutisch Praktijkonderzoek

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Ben jij afgestudeerd als basis apotheker en wil je je door middel van onderzoek verder specialiseren? Kom dan als PhD-kandidaat ons onderzoeksteam binnen de ziekenhuisapotheek versterken!

In het kort

• Jouw doel is bijdragen aan het verbeteren van de farmaceutische patiëntenzorg door de apotheker
• Je ontwikkelt kwaliteitsindicatoren voor farmaceutische zorg bij diabetes op basis van bestaande indicatoren en meet deze nationaal en internationaal
• Je en valideert een nieuw meetinstrument om de aanbevelingen van de KNMP-richtlijn diabetes in openbare apotheken te implementeren
• Je bent onderdeel van een multidisciplinaire, innovatieve en academische omgeving

Wat ga je doen?

Als PhD-kandidaat bij de afdeling Klinische Farmacie en Toxicologie (KFT) verricht je onderzoek om farmaceutische patiëntenzorg meetbaar te maken en te verbeteren. Hierbij kijk je naar de kwaliteit van de zorg door de openbaar apotheker voor diabetespatiënten. Je ontwikkelt kwaliteitsindicatoren bij de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) richtlijn diabetes, die zich zowel op de aanwezige structuren en uitgevoerde processen als ook op uitkomsten bij de individuele patiënt richt: zowel klinische uitkomsten, het behalen van persoonlijke behandeldoelen en patiënt ervaringen bij de verleende farmaceutische zorg. Hiermee draag je rechtstreeks bij aan het nieuwe kwaliteitsbeleid van de KNMP. Daarnaast sluit je aan bij de verdere validatie en implementatie van een groei matrix als instrument voor openbare apotheken om stapsgewijs de kernaanbevelingen van de richtlijn te implementeren. Epidemiologische analyse technieken, vragenlijsten, kwalitatief onderzoek en onderzoek naar implementatie zijn onderdeel van dit traject.

Wat vragen wij?

We zijn op zoek naar een intrinsiek gemotiveerde onderzoeker die is afgestudeerd als (basis) apotheker. Je hebt affiniteit met farmaceutische zorg in de openbare apotheek en belangstelling voor het verbeteren van de farmaceutische zorg door deze 'betekenisvol' meetbaar te maken. Je kunt zelfstandig en gestructureerd werken en hebt belangstelling voor zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden. Tenslotte vind je het leuk om masterstudenten te begeleiden.

Meer informatie

Als PhD-kandidaat word je aangesteld voor de duur van de opleiding, vier jaar. Je salaris bedraagt maximaal € 2.495,- in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 3.196,- in het laatste jaar (schaal Pro, CAO UMC).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

De afdeling KFT is een grote en ambitieuze ziekenhuisapotheek die in alle facetten van de patiëntenzorg, opleiding, specialistische training en wetenschappelijk onderzoek actief is. Je werkplek is midden onder andere promovendi binnen de ziekenhuisapotheek. Jouw onderzoek vindt plaats binnen de onderzoekslijn farmaceutisch praktijkonderzoek en richt zich op de openbare farmacie. Deze onderzoekslijn sluit aan bij het kwaliteitsbeleid van de beroepsorganisatie (KNMP) en is nauw betrokken bij het onderwijs binnen de Master Farmacie van het LUMC. Voor je onderzoek maak je gebruik van het netwerk van je begeleiders. Alle PhD-kandidaten van de afdeling staan ook ingeschreven bij de LUMC Graduate School.

Carrière in het LUMC

Als PhD-kandidaat streef je ernaar binnen vier jaar je PhD af te ronden. Binnen deze vier jaar word je opgeleid tot een zelfstandig onderzoeker, waar je de rest van je carrière wat aan hebt. Je hebt binnen het LUMC de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoekstrainingen in biostatistiek en BROK, maar ook soft skill cursussen in Wetenschappelijke Communicatie en Academisch Schrijven. Je presenteert je onderzoek in binnen- en buitenland op congressen en symposia en schrijf je voor het pharmaceutisch weekblad.

Martina Teichert

Contact: Martina Teichert, associate professor, afdeling KFT
06 13864625

Solliciteren