PhD-kandidaat ‘Elucidate the Function of Dystrophin in the Brain’

Onderzoek & onderwijs

Je functie

De afdeling Humane Genetica is op zoek naar een PhD-kandidaat met een affiniteit voor neurowetenschappen. Wil jij bijdragen aan onderzoek naar het ontwikkelen van een therapie voor behandeling van het brein? Lees dan verder!

In het kort

• Met jouw onderzoek draag je bij aan het ontrafelen van de rol van dystrofine in het brein en probeer je een therapie te ontwikkelen
• Je hebt een master Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie of een soortgelijke richting
• Je hebt een achtergrond in neurowetenschappen en bent bevoegd om met proefdieren te werken
• Je bent communicatief vaardig in het Engels
• Je bent gemotiveerd, doortastend en legt de lat hoog

Wat ga je doen?

Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature.

Wat vragen wij?

Je hebt een master Biomedische Wetenschappen, Moleculaire Biologie of een vergelijkbare richting. Een achtergrond in neurowetenschappen of moleculaire biologie en ervaring met proefdieren (en een certificaat om met dieren te mogen werken) is essentieel. Je leert snel en beschikt over uitstekende communicatievaardigheden in het Engels. Je werkt in een internationaal team, maakt gebruik van state-of-the-art sequencing en moleculair biologische technieken, presenteert data en schrijft artikelen. Bovenal ben je zeer gemotiveerd, georganiseerd, doortastend, leg je de lat hoog en ben je een echte teamspeler.

Meer informatie

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week. Als PhD-kandidaat krijg je een dienstverband ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de arbeidsovereenkomst, met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.422,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.103,- in het laatste jaar (schaal Pro, cao UMC).

Lees de volledige functiebeschrijving in de Engelse vacature

Leoni Abendstein

Leoni Abendstein

“Iedereen is vervangbaar, maar een team bestaande uit de ideale mix van individuen is onvervangbaar.”

Je werkplek

De afdeling Humane Genetica is een breed georiënteerde onderzoeksafdeling, geleid door prof. dr. Silvère van der Maarel. De afdeling bestaat uit 21 onderzoeksgroepen die zijn ingebed in vier overkoepelende onderzoeksthema’s met onderwerpen variërend van fundamenteel onderzoek aan genoom stabiliteit tot de (epi)genetische bijdrage aan monogene, multifactoriële en verworven ziekten, en de vertaling naar klinische toepassingen. Jij werkt in de Duchenne (DMD) genetische therapiegroep; een diverse onderzoeksgroep die nauw samenwerkt met de afdelingen Radiologie en Neurologie. Omdat het project ook onderdeel is van een door de EU-gefinancierd project werk je ook nauw samen met (internationale)experts op het gebied van het DMD-brein.

Carrière in het LUMC

Het LUMC faciliteert jou bij het onderhouden en ontwikkelen van je kennis en vaardigheden. Hiervoor bieden wij onder andere interne opleidingen en bijscholing aan. Maar ook persoonlijke ontwikkeling, mobiliteit en loopbaanadvies maken deel uit van deze afspraken.  

Contact: Maaike van Putten, senior researcher, afdeling Humane Genetica
071 526 94 39

Solliciteren