PhD-kandidaat Electrocochleografie (ECochG) bij Cochleaire Implantatie

Onderzoek & onderwijs

Je functie

Voor het project “Elektrocochleografie (ECochG) tijdens cochleaire implantatie, een translationele benadering van computermodel naar kliniek” aan de afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) zijn we op zoek naar een enthousiaste PhD-kandidaat. Binnen deze studie zul je een diagnostische test voor gehoorverlies bij mensen met een cochleair implantaat introduceren in de kliniek, en de meerwaarde evalueren met behulp van een computermodel. Ben jij de kandidaat die we zoeken?

In het kort

• Je gaat onderzoek doen naar het verhelderen van de interpretatie van ECochG metingen tijdens een operatie aan de hand van een computermodel
• Je draagt bij aan de ontwikkeling van het computermodel en de meetopstelling. De model-voorspellingen kunnen gebruikt worden om feedback te geven aan de chirurg tijdens de implantatie van de elektrode
• Je gebruikt artificial intelligence (AI) om metingen te vergelijken met voorspellingen
• Je hebt programmeer-ervaring en affiniteit met gehoor en wetenschappelijk onderzoek

Wat ga je doen?

‘Elektrocochleografie (ECochG) tijdens cochleaire implantatie, een translationele benadering van computermodel naar kliniek’ is een PhD-project binnen het Neuroscience research thema. Het project is erop gericht om de interpretatie en toepassing van intra-operatieve ECochG recordings te verbeteren. Je gaat het model voor ECochG-metingen verder ontwikkelen en de simulaties koppelen aan klinische metingen in een verbeterde intra-operatieve setup. Hiervoor breid je het ECochG-model verder uit met gedetailleerde parameters van de fysiologie van het binnenoor, en ga je onderzoeken welk effect verschillende pathologieën hebben op de respons. Tevens ga je de klinische relevantie van ECochG-metingen beoordelen aan de hand van intra- en postoperatieve metingen van het restgehoor, gecombineerd met gedetailleerde radiologische beeldvorming van de intra-cochleaire positie van de electrode arrays. Daarnaast ga je gebruikmaken van artificial intelligence om metingen te vergelijken met voorspellingen van het model bij verschillende configuraties.

Wat vragen wij?

Je hebt een afgeronde masteropleiding op medisch-technisch gebied, zoals (Technische) Geneeskunde, Biomedical Engineering, Bio-Informatica, of (Toegepaste) Wiskunde, Technische Natuurkunde, of vergelijkbaar. Je hebt affiniteit met gehoor en medisch wetenschappelijk onderzoek. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend, in zowel woord als geschrift. Ook ben je communicatief vaardig en kun je goed samenwerken.

Meer informatie

 Als PhD-kandidaat word je ingeschaald in schaal Pro, dit betekent een salaris van € 2.570,- in het eerste jaar en €3.271,- in het laatste jaar. Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Het project start op 1 maart 2022 en duurt t/m 28 februari 2026.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Leoni Abendstein

Collega's aan het woord

Wil je weten hoe het is om in het LUMC te werken? Lees dan de verhalen van onze LUMC-collega's.

Je werkplek

Het onderzoeksteam van de afdeling KNO en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten doet translationeel onderzoek ingebed in een academisch-klinische omgeving. Speerpunten hierbij zijn oorziekten en hoorimplantaten, stemafwijkingen, schedelbasistumoren, oncologie en plastische aangezichtschirurgie. Het onderzoek naar cochleaire implantaten maakt deel uit van het LUMC Neuroscience onderzoeksthema. Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken in de kliniek en in onderzoek. Zo werk je samen met klinisch fysicus-audiologen, KNO-artsen en radiologen, evenals met wetenschappers uit de industrie, met name Advanced Bionics, die zorgdragen voor de apparatuur voor de metingen.

Carrière in het LUMC

Grensverleggend beter worden; dat is onze missie. Dit geldt niet alleen voor de zorg, maar ook voor onze medewerkers. Om te kunnen blijven leren en ontwikkelen bieden wij interne opleidingen en bijscholing aan. Daarnaast heb je recht op een eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding en sportbudget. Ook kun je gebruikmaken van onze aantrekkelijke fietsregeling en is het mogelijk om in je pauze heerlijk te eten in het bedrijfsrestaurant waar onze producten vers bereid worden.

Contact: Margriet van Gendt, klinisch fysicus – audioloog, afdeling KNO
+31(0)71 5262463
mail: m.j.van_gendt@lumc.nl

Solliciteren